Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 14 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

IPJ Tulcea Două persoane, arestate pentru trafic de droguri (FOTO)

ro

14 Sep, 2024 13:55 195 Marime text
Sursă foto: IPJ Tulcea
 
  • Una dintre cele două persoane este cercetată și pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, în formă continuată.
     
La data de 13 septembrie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, împreună cu procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Tulcea, au documentat activitatea a două persoane, cercetate într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc, în formă continuată, transmite un comunicat din partea Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.
 
Una dintre cele două persoane este cercetată și pentru săvârșirea infracțiunii de efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile a avea efecte psihoactive, în formă continuată.
 
Din materialul probator administrat a rezultat că, în perioada mai - septembrie  2024, cele două persoane ar fi procurat, deținut, oferit și comercializat diferite cantități de canabis către consumatori din județul Tulcea, cu sume cuprinse între 60 și 100 de lei, pentru o doză.
 
În același interval de timp, una dintre persoanele cercetate ar fi procurat, manipulat, depozitat, deținut și vândut substanțe psihoactive, cu sume cuprinse între 200 și 400 de lei.
 
În urma a opt percheziții domiciliare, au fost descoperite și ridicate diferite cantități de canabis, substanță cristalină cu efect psihoactiv, grindere și obiecte purtând urme de substanță, precum și alte mijloace de probă.
 
La data de 13 septembrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism- Biroul Teritorial Tulcea au dispus reținerea celor două persoane pentru 24 de ore.
 
Astăzi, 14 septembrie, judecătorul de drepturi și libertăți, din cadrul Tribunalului Tulcea, a dispus arestarea lor preventivă, pentru 30 de zile.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța,  al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale -  IPJ Tulcea, al jandarmilor din cadrul IJJ Tulcea și Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.
 

„Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, a încheiat sursa citată.




Citește și:
Stelian Ion- „Cazul „Șacalul” a prins Poliția din Constanța într-un perpetuu proces de reorganizare“
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii