Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:20 07 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ÎPS Teodosie, sfaturi pentru cei care vor să se ferească de „deochi“ - „De deochi ne ferim rugându-ne necontenit“

ro

07 Oct, 2024 08:33 279 Marime text
ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul TomisuluiÎn cadrul emisiunii săptămânale de la Radio Dobrogea, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a menționat că cei care vor să de ferească de „deochi” pot face acest lucru „rugându-se necontenit”.

Înaltul prelat a vorbit și despre modalitatea prin care el îi ferește pe credincioși de deochi.

„De deochi ne ferim rugându-ne necontenit. Sunt oameni care se împuţinează de la deochi, le este rău şi atunci trebuie să avem rugăciunea continuă să se roage pentru cel deocheat preotul mai ales, la nevoie şi cei apropiaţi. Să ne ferim de deochi purtându-ne mereu cu mintea şi inima la Dumnezeu”, a precizat ÎPS Teodosie, la Radio Dobrogea.


Totodată, Arhiepiscopul Tomisului a precizat că a dat credincioşilor cruciuliţe cu agheasmă care îi feresc de deochi.

„Şi iată, pentru că veni vorba, eu am făcut nişte cruciuliţe care poartă în ele agheasmă cu molitfele Sfântului Vasile. Le-am dat la mulţi şi se deocheau, când mergeau într-o adunare imediat se deocheau, le era rău, trebuia să plece. Cei cărora le-am dat aceste cruciuliţe şi se deocheau nu mai au deochi. De aceea voi înmulţi, nu mai am decât puţine, voi face comandă de alte cruciuliţe. Le-am dat toate în dar, eu le-am plătit, dar m-am bucurat să le dau în dar, că ştiu că le foloseşte acest mare dar, pe de o parte crucea, pe de altă parte este agheasma”, a mai precizta ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului. 



Citește și: 

ÎPS Teodosie sfătuiește femeile cu probleme de fertilitate să se roage la mănăstirea Sfântul Dionisie şi Efrem cel Nou din judeţul Constanţa (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii