Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța 25 Octombrie - Ziua Armatei României omagiată în comuna Cumpăna (FOTO)

ro

26 Oct, 2024 12:23 999 Marime text
Sursă foto: Facebook/Cumpăna News
 
  • În fiecare an, pe 25 octombrie, sărbătorim cu mândrie și respect Ziua Armatei României, un prilej de a ne aminti de sacrificiile eroilor noștri și de a onora faptele de arme ale înaintașilor care au luptat pentru independența, suveranitatea și unitatea României. Azi și întotdeauna, ne plecăm cu recunoștință în fața celor care au servit patria și au apărat-o în momentele de încercare.
     

„La mulți ani, Armatei Române! La mulți ani, România!”, transmite Cumpăna News pe Facebook.


În fiecare an, pe 25 octombrie, sărbătorim cu mândrie și respect Ziua Armatei României, un prilej de a ne aminti de sacrificiile eroilor noștri și de a onora faptele de arme ale înaintașilor care au luptat pentru independența, suveranitatea și unitatea României. Azi și întotdeauna, ne plecăm cu recunoștință în fața celor care au servit patria și au apărat-o în momentele de încercare.

Astăzi, Primăria și Consiliul Local al comunei Cumpăna au adus un omagiu acestei zile printr-o serie de manifestări solemne. Ceremonia a început cu intonarea Imnului Național, urmată de depunerea de coroane de flori la cele patru monumente din comună, dedicate eroilor căzuți în Primul și al Doilea Război Mondial. În continuare, preoții comunei au oficiat o slujbă de Tedeum în memoria celor care și-au sacrificat viețile pentru libertatea noastră, urmată de discursuri omagiale și înmânarea de diplome invitaților de onoare.

Punctul culminant al evenimentului a fost parada militară a Batalionului 341 Infanterie Constanța Topraisar, Brigada 9 Mecanizată „Mărășești”, simbol al continuității tradițiilor militare românești și al respectului pentru trecutul nostru eroic.

Anul acesta, comemorăm 80 de ani de la un moment istoric definitoriu pentru România: la 25 octombrie 1944, trupele Diviziei a 9-a Infanterie au reușit să elibereze ultima bucată de pământ românesc de sub ocupația hortistă, la Carei. Această victorie reprezintă curajul și sacrificiul zecilor de mii de combatanți care au luptat cu dăruire pentru recâștigarea suveranității naționale și pentru restabilirea granițelor istorice.

Ziua Armatei României este o zi de sărbătoare nu doar pentru militari, ci pentru toți românii care prețuiesc libertatea și valorile naționale. Transmitem recunoștință tuturor celor care au servit cu devotament patria – militari activi, în rezervă sau în retragere, veterani de război și cei din Teatrele de Operații.

Astăzi și în fiecare zi, militarii care au pus dragostea de țară mai presus de orice ideal vor fi cinstiți și respectați. Înaintașii noștri, cei care au scris pagini de glorie cu sacrificiul lor, vor rămâne mereu vii în memoria națională, iar eforturile lor vor fi prețuite de fiecare generație.

„În această zi specială, adresăm tuturor militarilor români cele mai calde urări de bine și de succes. Vă dorim prosperitate, sănătate și realizări deosebite în toate activitățile voastre. Fie ca valorile pe care le reprezentați să inspire și să unească poporul român, iar eforturile voastre să fie mereu apreciate”, precizează sursa citată.


La manifestările organizate astăzi în comuna Cumpăna, cu ocazia Zilei Armatei Române, au participat:

- Domnul General de Brigadă (rz) LEONARD MOCANU
- Domnul Contraamiral (r) dr. ALEXANDRU MÎRŞU - Preşedinte Asociaţia „Clubul Amiralilor”
- Domnul Contraamiral de Flotilă CORNEL-EUGEN COJOCARU, Comandantul Comandamentului Flotei Viceamiral „Vasile Urseanu”,
- Domnul Contraamiral de Flotilă (r) AUREL CONSTANTIN - Prim vicepreședinte Liga Navală Română
- Domnul Comandor GEORGE ROIU- Membru al Biroului Permanent - Asociația Națională a Cadrelor în Rezervă și Retragere, Filiala Județeană Constanța„Horia Măcelariu”
- Domnul Comandor TATARICI ION - Centrul Militar Zonal Constanţa
- Domnul Comandor (r) STAMATE FLORENTIN
- Domnul Colonel (r) VASILE VREME, Centrul Militar Zonal Constanţa
- Domnul Colonel THEODOR NEGOIȚĂ
- Domnul Locotenent Colonel MARIAN STOICA – Comandantul Batalionului 341 Infanterie Constanța Topraisar- Brigada 9 M ecanizată „Mărășești”
- Doamna Plutonier adjutant principal VICTORIA MOCANU
- Domnul CRISTIAN CRĂCIUN – Președinte Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu dizabilități-Filiala Constanța

„Mulțumim tuturor pentru prezență și pentru respectul pe care îl arătați față de Armata Română.

Felicitări și La mulți ani, Armatei României!”, a încheiat sursa citată.




Citește și:
Deputatul PNL, Bogdan Huțucă - „Militarii români merită să fie tratați cu mai mult respect de către statul român, prin eliminarea inechităților"

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii