Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:54 27 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Județul Constanța Sistem de monitorizare și supraveghere video la Limanu. Proiect în valoare totală de peste un million de lei (DOCUMENT)

ro

27 Jul, 2024 16:12 221 Marime text
  • Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 august 2024.


Comuna Limanu (Primăria Limanu), din județul Constanța, a inițiat printr-un anunț de participare achiziția echipamentelor aferente unui ,,sistem de monitorizare și supraveghere video a spațiului public în comuna Limanu, județul Constanța, finantat prin PNRR/2022/C10 - Componenta C10 - fondul local“ - Ministerul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației si cofinanțat de la bugetul local al comunei Limanu (furnizare, instalare, punere în funcțiune și instruire pentru operare).


Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 8 august 2024, ora 15.00, data la care se deschid ofertele, în SEAP.


Valoarea totală estimată e de 1.078.930,2 lei. Criteriul de atribuire e cel mai bun raport calitate - preț.



După cum se arată pe licitatiapublica.ro, scopul proiectului este realizarea şi implementarea unui sistem capabil să asigure supravegherea şi monitorizarea zonelor cu risc ridicat de producere a fenomenelor infracţionale la nivelul comunei Limanu - județul Constanța, în vederea sporirii eficienţei activităţii acesteia de combatere a infracţionalităţii sub toate formele sale de manifestare.



Implementarea sistemului va permite creşterea gradului de cunoaştere a situaţiei concrete şi obiective, permanent şi în timp real, din zone considerate ca având potenţial ridicat de apariţie a fenomenului infracţional şi în care cetăţenii îşi desfăşoară activitatea. Sistemul facilitează activităţile de prevenire a infracţionalităţii prin determinarea din timp a condiţiilor de apariţie a infracţiunilor, asigură baze de date pentru analiza timpului de răspuns în cazul intervenţiilor pentru situaţii de urgenţă, menționează sursa citată.

 

Subsisteme componente


Pentru supravegherea teritoriului comunei Limanu s-a prevăzut un sistem de monitorizare video cu camera de tip megapixel IP pentru care se va realiza o rețea de transmisie date pe fibră optică, aeriană, pe stâlpi existenți. Surse de alimentare cu energie electrică Alimentarea cu energie electrica a sistemului de televiziune cu circuit închis din cadrul prezentului proiect se va realiza local pentru fiecare punct de amplasare a camerelor video și pentru centrele de monitorizare.



Conform normativului I7/2011, cu modificările și completările ulterioare, se impune beneficiarului asigurarea în centre de monitorizare a instalaţiei de iluminat de siguranţă. Reţele de comunicaţii disponibile Reţeaua de fibră optică pentru sistemul de televiziune cu circuit închis va fi o rețea proprie sistemului de televiziune cu circuit închis care face obiectul prezentei documentații. Conexiunea la internet este asigurată prin furnizor local de servicii specializate.



Întregul sistem de supraveghere video va fi compus din 65 de camere video pentru infrastructura stadală și două camere video dispuse în cele două centre de monitorizare pentru supravegherea echipamentelor din dispecerate.



Persoanele ce deţin funcţii de decizie din cadrul autorității contractante sunt:



Gheorghe-Daniel Georgescu - Primar;
Mihai Feodorof - Viceprimar,
Georgiana Ivan - Secretar general delegat,
Narcis Savin - Arhitect sef,
Mihaela Lazăr - Șef Serviciu Venituri și Cheltuieli,
Nicolae Crăciun - consilier,
Victoraș Bogdan Crăciun - consilier,
Nicolae Ciobanel - consilier,
Adriana Alecsoiu - consilier,
Marius Dumitru - consilier,
Fevronia Liliana Enacache - consilier,
Dan-Gabriel Guzu - consilier,
Ionuț Călin Maricoiu - consilier,
Cristina Rață - consilier,
Costel Tutea - consilier,
Ștefan-Răzvan Vlădescu - consilier,
Nicolae Vladescu - consilier.



PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto: ZIUA de Constanța


Citește și:

Transport verde, prin amenajarea de piste de biciclete, în comuna Limanu, județul Constanța. Care e valoarea proiectului (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii