La Capidava, județul Constanța Singurul cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu, invitat de onoare al ediției aniversare Academia Atlantykron (Galerie FOTO)
La Capidava, județul Constanța: Singurul cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu, invitat de onoare al ediției
31 Jul, 2024 14:41
ZIUA de Constanta
526
Marime text
- Actuala ediție a Atlantykron, ce se va desfășura între 2 – 9 august 2024 va purta genericul „Descoperim Universul”
- Printre invitații de onoare se numără și expertul NASA, Ravi Prakash, și președintele Comisiei UNESCO SUA, Guy Djoken
Academia Atlantykron se pregătește să deschidă porțile pentru cea de-a 35-a ediție aniversară, care va avea loc între 2 și 9 august, pe insula dunăreană „Inelul de Piatră” de la Capidava, județul Constanța. După 12 ani în care ne-a oferit amănunte de ultimă oră, prin intermediul unor teleconferințe, despre misiunile Curiosity și Perseverance de pe Marte, unde a fost și este implicat, inginerul Jet Propulsion Laboratory (JPL) NASA Ravi Prakash va sosi pe insula cunoașterii.
Ravi este un inginer de sisteme specializat în analiza și proiectarea sistemelor de intrare, coborâre și aterizare pentru misiunile pe Marte. El va oferi sfaturi tinerilor pasionați de știință, împărtășind din experiența sa în cadrul uneia dintre cele mai provocatoare misiuni ale umanității – aterizarea rover-ului Curiosity pe Marte. Alături de acesta va fi prezent, tot în calitate de invitat de onoare, primul și singurul cosmonaut român, Dumitru Dorin Prunariu.
Sub genericul din acest an, „Descoperim Universul", precum și inspirați de sloganul „Planetarium”, participanții vor avea ocazia de a participa la prelegeri, ateliere, dezbateri și proiecte, care acoperă o gamă largă de subiecte, de la știință și tehnologie până la arte și filosofie. Printre invitații și organizatorii evenimentului se numără specialiști din diverse domenii, profesori universitari, cercetători, scriitori, artiști, antreprenori și oameni de afaceri.
Atlantykron reunește aproximativ 400 de participanți și are o tradiție de 35 de ani iar potrivit multor invitați speciali din străinătate, este un eveniment de profil unic în lume. Inedita Academie, organizată în natură și departe de civilizația urbană, are ca scop accesul la cunoaștere al tinerilor și reunește experți de talie mondială (din care unii au primit premiul Nobel şi predau gratuit cursuri tinerilor interesaţi) și tehnologie de ultimă generație, pe o insulă care are mai puțin de 1 km2. Tehnologia de top disponibilă pe insulă permite participanților să ia parte la prelegeri, ateliere și proiecte care necesită echipamente speciale sau conexiuni puternice la internet. Acest lucru face ca Academia Atlantykron să fie unul dintre cele mai inovatoare evenimente din lume, care își propune să creeze o comunitate globală de oameni interesați de educație și cercetare.
Citește și
In memoriam Florian Anastasiu, arheologul prezent în județul Constanța, participant la săpăturile de la Histria și Capidava
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii