Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:27 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Legea cetăţeniei, modificată în Senat După 10 ani de căsătorie în străinătate, soţul/soţia poate deveni cetăţean român

ro

18 Jun, 2024 18:26 841 Marime text

Senatul a adoptat şi amendat, marţi, în plen, ca primă Cameră sesizată, un proiect de completare a Legii cetăţeniei, iniţiat de Guvern, care stabileşte că cetăţenia română se poate acorda, la cerere, unei persoane străine care este căsătorită şi convieţuieşte în afara graniţelor cu un cetăţean român, de cel puţin 10 ani, potrivit Agerpres.

Amendamentul a fost propus de senatorul PSD Robert Cazanciuc, adoptat de Comisia juridică şi însuşit de plenul Senatului. Proiectul va intra în dezbaterea Camerei Deputaţilor cu rol decizional.

Cazanciuc, fost ministru al Justiției, a menţionat că legislaţia actuală prevede ca pentru acordarea cetăţeniei cetăţeanului străin căsătorit cu un român/româncă trebuie să locuiască cel puţin cinci ani în România, ceea ce constituie, în opinia senatorului, "o barieră" şi şi-a exprimat speranţa ca "bariera să fie depăşită" prin acest proiect de lege.

Actul normativ mai prevede măsuri necesare pentru dobândirea cetăţeniei române şi norme care să împiedice obţinerea în mod fraudulos a acesteia. Astfel, sunt prevăzute verificări biometrice pentru persoanele care solicită acordarea cetăţeniei române.

Sursa: stiripesurse.ro. 



Citește și:

Modificări legislativeCăsătoriile vor putea fi înregistrate și online
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii