Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:40 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitația a intrat în prelungiri dar echipa de proiect primește prime ! Modularul de la Infecțioase este încă în verificare la Agenția Națională pentru Achiziții Publice (DOCUMENT)

ro

08 Feb, 2023 00:00 2071 Marime text
  • ANAP verifică etapa fazei de evaluare DUAE a procedurii de achiziție
  • Contractul de finanțare pentru construirea unui nou spital modular cu o capacitate de 100 de paturi spitalizare de zi, a fost semnat de primarul Vergil Chițac în noiembrie 2021
  • Ulterior, proiectul a fost schimbat și au fost adăugate și 42 de paturi spitalizare continuă
  • Procedura de achiziție a demarat în septembrie 2022
  • Potrivit www.licitatiapublica.ro, licitația privind proiectare (PT+DTAC+DDE), execuție lucrări, furnizare aparatură medicală și dotări pentru Creare spital modular pentru consolidarea capacitații medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19 - SMIS 148271 se află încă în desfășurare cu termen de finalizare a evaluării financiare până la data de 28 februarie 2023
  • Modularul ar fi trebuit să fie deja funcțional de anul trecut, însă procedura de achiziție înregistrează întârzieri
  • După încheierea fazei de evaluare financiară, urmează deliberarea și în final atribuirea. Dacă luăm în calcul și posibile contestații, lucrările la modular abia dacă vor putea începe în a doua jumătate a anului
  • Teoretic, din momentul în care se termină licitațiile, a căror durată nu poate fi anticipată, în termen de 40 de zile modularul trebuie instalat. A spus-o primarul Chițac și a confirmat-o și managerul de la Boli Infecțioase, dr. Claudia Cambrea
 

Contractul de finanțare pentru construirea unui nou spital modular cu o capacitate de 100 de paturi, spitalizare de zi, a fost semnat de primarul Vergil Chițac în noiembrie 2021.

Ulterior, proiectul a fost schimbat și au fost adăugate și 42 de paturi spitalizare continuă. Procedura de achiziție a demarat în septembrie 2022.

Caietul de sarcini și consultanța de specialitate (experți cooptați), pentru procedura de atribuire având ca obiect „Creare spital modular pentru consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19" a fost realizat de SC Smart Mind Solution SRL cu sediul în Bucureşti, pentru 25.000 lei, vezi secțiunea „documente”.

Potrivit www.licitatiapublica.ro, licitația privind proiectare (PT+DTAC+DDE), execuție lucrări, furnizare aparatură medicală și dotări pentru Creare spital modular pentru consolidarea capacitații medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19 - SMIS 148271 se află încă în desfășurare cu termen de finalizare a evaluării financiare până la data de 28 februarie 2023.

Modularul ar fi trebuit să fie deja funcțional de anul trecut, însă procedura de achiziție înregistrează întârzieri.

După încheierea fazei de evaluare financiară, urmează deliberarea și în final atribuirea. Dacă luăm în calcul și posibile contestații, lucrările la modular abia dacă vor putea începe în a doua jumătate a anului. Teoretic din momentul în care se termină licitațiile, a căror durată nu poate fi anticipată, în termen de 40 de zile modularul trebuie instalat. A spus- o primarul Chițac și a confirmat-o și managerul de la Boli Infecțioase, dr. Claudia Cambrea.
 
În acest moment, se așteptată un aviz din partea Comisiei din cadrul Agenției Naționale pentru Achiziții Publice, potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Constanța, Doru Iordache.


ANAP verifică etapa fazei de evaluare DUAE a procedurii de achiziție.

Document Unic de Achiziție European reprezintă un instrument care facilitează participarea operatorilor economici la procedurile de atribuire a contractelor de achiziție publică/sectoriale, acesta fiind obligatoriu a fi utilizat atât de către autoritățile contractante/entitățile contractante, cât și de către operatorii economici participanți la procedurile de atribuire (în funcție de calitatea pe care aceștia o au în respectiva procedură de atribuire – candidat, ofertant, terț susținător, subcontractant.

În fapt, DUAE reprezintă o declarație pe propria răspundere a operatorului economic, potrivit căreia acesta nu se află într-una dintre situațiile de excludere prevăzute de legislația natională și îndeplinește criteriile de calificare si selecție precizate de autoritatea/entitatea contractantă la nivelul fișei de date a achizitiei.
 
Și chiar dacă proiectul este întârziat iar administrația locală o scaldă în declarații, atunci când li se amintește acest aspect, echipa de implementare a proiectului beneficiază din dispoziția primarului Chițac de majorări salariale, în fiecare lună, pentru munca depusă,  vezi foto/captură de pe site-ul municipalității, secțiunea „registru dispoziții primar".  Dispozițiile nu sunt încărcare astfel că nu știm cine sunt „premiații".




Vă reamintim, în ședința de Consiliu Local Municipal din luna iunie a.c. a fost aprobat studiul de fezabilitate al acestui spital modular care și-a schimbat structura din 100 paturi spitalizare de zi în 42 de paturi spitalizare continuă pe 1600 metri pătrați și 137 echipamente și mobilier medical, amplasate într-o construcție modulară finisată și echipată cu instalații electrice, sanitare, termice, ventilare, aer condiționat și fluide medicale.
 
În plus, în cadrul acestui modular, urmau vor fi amenajate și 10 paturi de terapie intensivă iar unitatea să fie dotată și cu aparat RMN, radiologie și computer tomograf.

Inițial, valoarea proiectului era de 14,5 milioane de lei, urmând ca investiția totală în noul spital modular să se ridice la aproximativ 50 de milioane de lei.

Costurile acestui spital modular au crescut până undeva la 53 de milioane de lei, din care fondurile europene acoperă doar 16 milioane lei, motiv pentru care era necesară o rectificare bugetară pentru acoperirea diferenței de bani de la bugetul local.

Pe 22 septembrie anul trecut, Primăria municipiului Constanța elibera autorizația de construire pentru amplasarea panoului temporar în vederea asigurării vizibilității proiectului de creare a unui spital modular pentru consolidarea capacității medicale a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța, în contextul COVID-19 și organizare de șantier. Actul are o valabilitate de doi ani.

Menționăm că, în ultimii doi ani, administrația locală a emis trei certificate de urbanism care vizau crearea spitalului modular, prin amplasarea unor containere în curtea Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Constanța.


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Trebuia să fie funcțional până la finalul acestui an! Modularul din curtea Spitalului de Boli Infecțioase, reportat ca la loterie (DOCUMENTE)

Un nou termen pentru spitalul modular. Vergil Chițac - „Până la sfârșitul acestui an, trebuie să fie amplasat și funcțional”!
 
În sfârșit Primăria Constanța a scos la licitație lucrările de amenajare pentru Spitalul modular din incinta SCBI


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii