Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
00:27 24 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitația pentru lucrări de întreținere pe strada Ștefan cel Mare din Constanța, merge mai departe. Polaris M Holding și-a retras contestația (DOCUMENT)

ro

29 Oct, 2024 17:00 1389 Marime text
  • Acordul-cadru cu o durată de 48 de luni este estimat până la 28.004.967,10 lei, maximum 5,6 milioane de euro
  • Este vorba lucrări de reparaţii generale şi de renovare, lucrări de întreținere și menținere a dotărilor urbane, spații verzi și iluminat public situate pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Constanţa
  • Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 04 noiembrie 2024, ora 15.00 în SEAP
  • Potrivit SEAP, pentru caietul de sarcini pentru procedura de achiziție, a fost înregistrată la CNSC contestația pe 14 octombrie a.c.
  • Ulterior, CNSC a luat act de renunțarea la contestația formulată de Polaris M. Holding SRL, în contradictoriu cu Primăria Constanța
 
 
 
Primăria Constanța a inițiat la începutul lunii octombrie a.c. o licitație care vizează artera pietonală Ștefan cel Mare din Constanța.
 
Acordul-cadru cu o durată de 48 de luni este estimat până la 28.004.967,10 lei, maximum 5,6 milioane de euro.
 
Este vorba lucrări de reparaţii generale şi de renovare, lucrări de întreținere și menținere a dotărilor urbane, spații verzi și iluminat public situate pe strada Ştefan cel Mare din municipiul Constanţa.
 
Obiectul acordului cadru constă în achiziția lucrărilor de întreținere și menținere a investițiilor realizate în cadrul proiectului de Mobilitate Pietonală din Zona Centrală situate pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Constanța, tronson cuprins între Restaurant Zorile (către faleză) şi strada Atelierelor din municipiul Constanţa, în vederea menţinerii parametrilor de exploatare estetici, igienici şi funcţionali.
 
Persoanele cu funcție de decizie din cadrul autorității contractante sunt: Vergil Chițac, primar al municipiului Constanța; Ionut Rusu, viceprimar al municipiului Constanța; Fulvia Antonela Dinescu, secretar municipiu-Consiliul local Constanța; Georgeta Gheorghe, director executiv Direcția financiară; Oana Dobre, șef serviciu Financiar buget; Lenuța Petcu, șef serviciu contabilitate; Daniela Ilie, inspector Direcția financiară; Alin Cezar Vintilă, director executiv Direcția logistică; Andreea Stan, director executiv adjunct Directia logistică; Raluca Florența Georgescu, director general Direcția servicii publice și Elena Bănică, șef serviciu Directia servicii publice.
 
Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 04 noiembrie 2024, ora 15.00 în SEAP.
 

Potrivit SEAP, pentru această procedură de achiziție, a fost înregistrată la CNSC contestația nr. 3.578 pe data de 14 octombrie 2024. Dosarul s-a aflat la completul C9.
 
Firma contestatoare, Polaris M. Holding SRL a solicitat :
 
 - admiterea contestației așa cum a fost ea formulate;
 
- modificarea documentației de atribuire astfel încât procedura de achiziție să fie împarțită pe loturi, corespunzător celor trei domenii distincte - lucrări de instalații electrice, servicii de reparare întreținere a mobilierului, amenajare întreținere a spațiilor verzi;
 
 - clarificarea criteriilor de participare, astfel încât sä fle posibilă depunerea de oferte pentru unul sau mai multe loturi individuale, fie funcție de capacitatea ofertantului;

 
- revizuirea cerințelor de dotare astfel încât acestea să fie incluse în mod corect în fișa de date a achiziției;
 
- modificarea criteriului de atribuire astfel încât experiența șefului de echipă să fie solicitată doar în domeniile strict relevante pentru specificul lucrărilor ce urmează să fie efectuate;
 
- clarificarea și adaptarea cerințelor în funcție de complexitatea fiecărui tip de activitate, astfel încât să se asigure o participare echitabilă și să se evite restrângerea nejustificată a competiției;
- suspendarea procedurii de atribuire până la soluționarea prezentei contestații;
- anularea procedurii dacă nu se pot adopta măsuri de remediere.
 
CNSC a emis decizia nr. 2995/C9/3578 din 23.10.2024 luând act de renunțarea la contestația formulată de Polaris M. Holding SRL, în contradictoriu cu Primăria Constanța.

Prezenta decizie este obligatorie pentru părțile cauzei. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate, în temeiul art. 29 din Legea nr. 101/2016.
 
 
Polaris M. Holding SRL

Compania a fost înființată la data de 01 septembrie 1999 și are ca obiect principal de activitate codul CAEN 3811 - Colectarea deșeurilor nepericuloase .

Are 27 puncte de lucru în mai mult de 3 localități diferite. Cifra de afaceri a fost de 215 milioane lei în anul 2023, cu un profit de  10,5 milioane lei lei și 1.243 de angajați.

Asociații societății sunt Monica Maria Lățea cu 75% și Eduard Stelian Martin cu 25%.

Administrator este Adrian Petre Itu.

Cei doi mai sunt asociați și în Top Protect SRL, Servicii de Salubrizare SRL, Edmond Company SRL, Polaris Mediu SRL, City Enterprise Internațional SRL, Eco Heat &Energy SRL dar și în filialele Polaris M Holding din Mangalia și Eforie Nord.
Decizia CNSC poate fi consultată în secțiunea „documente".


 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Caietul de sarcini pentru licitația de întreținere a zonei centrale a municipiului Constanța estimată la 5,6 milioane de euro a fost contestată la CNSC! (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii