Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
16:03 08 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitație de peste 5 milioane de euro fără TVA Trei asocieri de firme și alți doi ofertanți vor să câștige lucrările de reabilitare și consolidare a malurilor lacului Tăbăcărie (DOCUMENTE)

ro

08 Dec, 2024 17:00 1596 Marime text

  • Primăria Constanța lansa în luna august a.c. licitația pentru achiziția serviciului de execuție a lucrărilor de „Reabilitare și consolidare maluri lacul Tăbăcărie”
  • Durata execuției lucrărilor este de 21 de luni, iar contractul este valabil doi ani
  • Lucrările vor avea o garanție de minim 5 ani. Malul construit din beton armat prezintă degradări pe aproximativ 76% din lungimea totală
  • Achiziția a cărei valoarea totală este estimată la 25.457.329,56 lei, fără TVA, adică peste 5 milioane de euro se află încă în desfășurare
  • Până la termenul-limită (n.r. 30 octombrie 2024, ora 15.00 în SEAP) cinci oferte au fost depuse, trei asocieri și doi ofertanți vor câștige această lucrare
  • Ofertanții sunt: Laurențiu H SRL; Almma Contractors Group SRL, având ca subcontractori pe Zublin România SRL și ABC Val SRL; Asocierea Port Shipping & Engineering SRL - Vepex Com SRL; Asocierea Dewatering & Silent Piling SRL - Eli & Den Trading SRL și Asocierea Mooz Services SRL - Frasinul SRL
 



 
Primăria Constanța lansa în luna august a.c. licitația pentru achiziția serviciului de execuție a lucrărilor de „Reabilitare și consolidare maluri lacul Tăbăcărie”.

Durata execuției lucrărilor este de 21 de luni, iar contractul este valabil doi ani.

Lucrările vor avea o garanție de minim 5 ani. Malul construit din beton armat prezintă degradări pe aproximativ 76% din lungimea totală.

În primă fază, municipalitatea a efectuat o expertiză care a arătat ce lucrări ar trebui executate, apoi a fost achiziționat serviciul de proiectare cu toate documentațiile necesare, a fost obținută autorizația de construire, iar acum se achiziționează execuția lucrărilor și urmează implementarea efectivă a proiectului.
 
Proiectul presupune reabilitarea parapeților din beton, a zonelor de promenadă/trotuare existente pe întreaga suprafață a malurilor lacului Tăbăcărie, conform indicațiilor expertizei. Lucrările se vor executa pe o suprafață de aproximativ 14.904 mp, împărțite pe 4 tronsoane.


Suplimentar vor fi executate lucrări de apărare a malului și vor fi reabilitate aleile pietonale de jur împrejur, astfel încât zona să-și atingă potențialul de agreement.

De asemenea, se propune realizarea unui podeț pietonal cu tablier metalic și balustradă metalică, suspendat pe cabluri metalice de torsiune, între malurile lacului Tăbăcărie.
 
Aceste lucrări vin în completarea proiectului de reabilitare și modernizare a parcului Tăbăcărie, care vizează revitalizarea și refacerea spațiilor verzi și reabilitarea amfiteatrului.

Achiziția a cărei valoarea totală este estimată la 25.457.329,56 lei, fără TVA, adică peste 5 milioane de euro se află încă în desfășurare.


Până la termenul-limită (n.r. 30 octombrie 2024, ora 15.00 în SEAP) cinci oferte au fost depuse, trei asocieri și doi ofertanți vor să câștige această lucrare.

Ofertanții sunt: Laurențiu H SRL; Almma Contractors Group SRL, având ca subcontractori pe Zublin România SRL și ABC Val SRL; Asocierea Port Shipping & Engineering SRL - Vepex Com SRL; Asocierea Dewatering & Silent Piling SRL - Eli & Den Trading SRL și Asocierea Mooz Services SRL - Frasinul SRL.





Laurențiu H SRL

Firma are sediul social în județul Satu Mare și se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

În 2023 a avut o cifră de afaceri de peste 18 milioane de euro, profit de 2 milioane de euro și 230 de angajați.

Potrivit www.termene.ro, figurează cu mai multe contracte cu primării și alte instituții publice, cum ar fi Compania Națională de Investiții.
Unicul asociat al firmei și administrator este Grigore Huja.


Almma Contractors Group SRL – Zublin Romania SRL – A.B.C. VAL 

Almma Contractors Group SRL este o firmă cu sediul în Constanța. Compania a câștigat contracte de la Administrația Porturilor Maritime SA, Primăria Constanța, o unitate militară din Mihail Kogălniceanu, Compania Națională a Canalelor Navigabile SA Constanța.

Compania, deținută de Alexandru Lucian Stamate care figurează administrator și la Betoane și Prefabricate SRL, firmă unde este asociat Vasile Costea.

În anul 2022, Almma Contractors Group SRL (având înregistrate mai multe contracte publice) a declarat o cifră de afaceri de 21.561.500 de lei, dar și un profit de 3.264.611 lei.

Costea este cel care a înființat ABC VAL.

Almma Contractors Group, ABC VAL și Cariera Sibioara SRL au sediul la aceeași adresă.

ABC VAL

Asociat unic și administrator este Costea Vasile, ce deține 100% din companie.


De asemenea, Costea Vasile mai este acționar al societății comerciale IMVEST S.A. (41.87%), asociat și administrator al ONTARIO CONSTRUCT LINE SRL (50%), asociat unic al BETOANE SI PREFABRICATE SRL (100%), precum și asociat și administrator al NATURAL SUITE DESIGN S.R.L. (50%).

Conform sursei citate, în anul fiscal 2023, firma a raportat o cifră de afaceri în valoare de 35.143.186 lei, profit 1.421.655 lei și un număr mediu de 43 de angajați.

A.B.C. VAL figurează cu 32 contracte câștigate - achiziții directe, pentru societăți contractante precum Colegiul Național Pedagogic ,,Constantin Brătescu” Colegiul Comercial "Carol I" și comuna Pecineaga, dar și 36 de contracte câștigate – achiziții publice, pentru societăți contractante precum Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța, municipiul Medgidia și orașul Techirghiol. 
 

Zublin Romania SRL

Companie cu sediul în București, care se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale și care este administrată de Ioan Toma.

Asociați persoane juridice sunt două companii din Germania.

Are o cifră de afaceri de aproape 28 de milioane de euro, datorii de 2,6 milioane de euro, un profit de 3,6 milioane de euro și 172 de angajați.

 
Port Shipping&Engineering – Vepex Com SRL

 
Port Shipping&Engineering este o companie din Constanța, cotrolată de Valentin Țăranu, care figurează și în Geometrick Build SRL, alături de Patrick Borcea, fiul lui Cristi Borcea.

Port Shipping&Engineering are o cifră de afaceri de 24 de milioane de euro, datorii de 18 milioane de euro, un profit de 800.000 de euro și 141 de angajați. 

Vepex Com SRL

Firma cu sediul în Galați aparține omului de afaceri Vasile Stan, unic asociat și administrator al firmei care anul trecut a raportat o cifră de afaceri de 17 milioane lei, 23 de angajați și profit de aproximativ 725.000 lei.

 
Dewatering & Silent Piling SRL – Eli&Den Trading SRL

 
Dewatering & Silent Piling SRL din București se ocupă de lucrări în construcții.

În 2023, a avut o cifră de afaceri de peste 52 milioane de lei, profit de peste 4.6 milioane lei la un număr de 22 de angajați.

Firma are patru asociați: Marius-Cristian Dragu, Ionuț-Daniel Dragu, Nicolae Gros și Darius Macijauskas, cetățean lituanian.
 

Eli & Den Trading SRL
 
Cu sediul social în Constanța, firma se ocupă cu lucrări de construcții și are sediul în Constanța.

Eli & Den Trading SRL a fost înființată în 2003, are sediul social în Constanța, pe strada Theodor Burada, nr. 40-C2 și se ocupă, în principal, de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.
 
Firma are puncte de lucru și în Năvodari.
 
Asociat unic figurează Ana Maria Denisov, iar administrator Liviu Denisov.
 
Numele Anei Maria Denisov se regăsește și în Logistics Partners SRL, Bogdan Computers & Mining SRL, Grindeanu Imob Construct SRL și Agrofriend Business SRL.
 
La rândul său, Liviu Denisov figurează și în Turnuri SRL, Sistem Paving SRL, Eliden Structuri Oțel SRL, Logistics Partners SRL și DCB Mamaia Development SRL.
 
Conform termene.ro, Eli & Den Trading SRL figurează cu două achiziții directe (Primăria Negru Vodă autoritate contractantă) și opt contracte publice (Comuna Mereni, Comuna Lipnița, Comuna Ion Corvin, Comuna Mihai Viteazu autorități contractante).
 
În 2023, firma a declarat 58 de angajați, profit aproape 95.000 de lei și cifra de afaceri a depășit 9,83 de milioane de lei.
 
Mooz Services – Frasinul 
 
Mooz Services SRL din Constanța care s-a ocupat de continuarea lucrărilor de pe strada Ștefan cel Mare are acum sediul pe strada Unirii nr.19B și se ocupă de lucrări de instalații electrice.

Firma este controlată de Viorel Farcaș, fost director al Confort Urban – societate aflată în subordinea Consiliului Local Constanța, condamnat în 2017 la trei ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, după ce și-a recunoscut fapta.

Farcaș a făcut o completare de obiect de activitate în octombrie 2022, potrivit Monitorului Oficial nr. 4.507/27.10.2022, cu „Lucrări de construcții drumuri și autostrăzi”.

Firma se află în procedură de insolvență, (conform număr dosar: 8210/118/2024).

În 2023, compania a raportat o cifră de afaceri de 55,6 milioane lei, profit de 10.7 milioane lei și un număr mediu de 17 de angajați.


Frasinul SRL
 
Companie cu sediul social în Bistrița Năsăud, îl are asociat unic pe Traian Larionesi iar administrator este Pavel Larionesi.

Frasinul a avut în 2023 o cifră de afaceri de peste 230 milioane de lei, profit de aproape 10 milioane de lei și 227 de angajați. 


Reamintim, în 2022, Primăria a plătit aproape 23.000 de euro pentru documentația tehnico-economică ce stă la baza reabilitării malurilor iar în 2023, municipalitatea atribuia un alt contract în valoare de 270.000 lei, fără TVA, pentru servicii de arhitectură și amenajare peisagistică în vederea lucrărilor de intervenții și modernizare în Parcul Tăbăcărie. 


Documentația tehnico-economică a fost realizată de Mărăcine Nicomar SRL

 
Primăria Constanța a atribuit în 2022, către Mărăcine Nicomar SR contractul de prestări servicii de elaborare documentație tehnico-economică pentru "Reabilitarea și consolidarea malurilor lacului Tăbăcăriei" (DALI, PAC, PT, DDE, CS, documentații pentru obțiunea avizelor / acordurilor și asistență tehnică ) în valoare de 96.100 lei fără TVA. 

Expertul tehnic atestat, inginerul Nicolae Mărăcine a analizat două scenarii Tehnico-Economice în expertiza tehnică și anume: solutia 1— apărare de mal din palplanșe metalice cu protecție anticorozilva (propusă spre executie) și soluția 2 — consolidare apărare de mal existentă cu prefabricate din beton armat pe tot conturul lacului.

Având în vedere creșterea accelerată a prețurilor din ultimul an, proiectantul propune soluția 3 —apărare de mal din palplanșe din material compozit, cu costuri de execuție mai mici și eliminarea riscului de deteriorare la acțiunea agresivă a apei și a razelor ultraviolete (UV).
 
 
Despre Mărăcine Nicomar SRL
 
Societatea a fost înființată în 1993, are sediul social în localitatea Beceni, județul Buzău, dar are și un alt punct de lucru în orașul Buzău și aparține în totalitate lui Nicolae Mărăcine.

În ultimul an fiscal a raportat o cifră de afaceri de 1.113.639 lei și un profit de 99.171 lei la 12 angajați. În 2021, SRL-ul înregistra și datorii de 245.542 lei.

Potrivit www.confidas.ro, compania a derulat nu mai puțin de 79 contracte publice în valoare de 3.381.795,34 lei, multe dintre acestea cu Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, municipiul Buzău, comuna Beceni, cu diverse organizații a utilizatorilor de apă din țară, cu Romsilva SA dar și pe zona Olteniei.

Nicolae Mărăcine, fost consilier județean PNL din Buzău și fost șef al Agenției Naționale de Îmbunătățiri Funciare (ANIF). Mărăcine a mai candidat în 2008 și pentru un post de senator din partea PNL.

 
Studiul geotehnic a fost realizat de Motortrade Class SRL

Studiului geotehnic aferent proiectului a fost realizat de Motortrade Class SRL din Constanța, care aparține inginerului Codruț Dragoș Moga.
În 2022, compania a raportat o cifră de afaceri de 69.670 lei, profit de 28.200 lei și a raportat un singur angajat.

Acesta mai figurează alături de Ioana Moga în TG5 Proiect SRL cu sediul social în Năvodari, compania care a realizat la rândul său pentru Primăria Constanța și studii geotehnice pentru obiectivul de investiții „Reconstrucția integrală a sistemului de iluminat public pe anumite bulevarde, străzi și parcuri ale municipiului Constanța”, un contract în valoare de 31.935 lei fără TVA.
 
Comisia tehnico-economică a proiectului
 
Comisia tehnico-economică numită prin Dispoziția Primarului Municipiului Constanța nr. 925/31.03.2023 este formată din:
Vergil Chitac - primar, președinte; Georgeta Gheorghe - director executiv adjunct, Direcția financiară din cadrul Direcției generale economico-financiară, membru; Viorica Ani Merlă - director executiv, Directia dezvoltare și fonduri europene, membru; Carmina Ionela Popescu - director executiv adjunct, Directia dezvoltare și fonduri europene, Dan Petre Leu -arhitect șef,Direcția genelă de urbanism și patrimoniu, membru; Carmen - director executiv adjunct Direcția patrimoniu,  Marian Filip - șef Birou Umărire Execuție lucrări, membru; George Măndilă - consilier, Compartiment cabinet primar, membru,  Nicoleta Constanti - șef Serviciu Autorizări Construcții, Drecției generală urbanism și patrimoniu, membru; Alin Cezar Vintilă - director executiv Direcția logistică, membru și Raluca Florența Georgescu - director executiv, Direcția administrare servicii publice, membru.


Material realizat cu informații de pe www.termene.ro.

 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 


Citește și:

Ședință CLM Proiectul de reabilitare a malurilor lacului Tăbăcărie, majorat cu aproape 3 milioane de euro (DOCUMENT)

Malurile lacului Tăbăcărie vor fi reabilitate. Consiliul Local Constanța aprobă documentația și devizul general în valoare de 7.3 milioane de euro (DOCUMENT)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii