Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:17 24 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitație organizată de Primăria Murighiol din județul Tulcea, în atenția CNSC. Ce decizii au fost dictate? (DOCUMENT)

ro

24 Aug, 2024 16:22 210 Marime text
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr.2299/C7/2463 din 14.08.2024 la contestația formulată de către PASIROM INTERACTIV SRL, împotriva prevederilor documentației de atribuire, emisă de către Primăria comunei Murighiol, în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect „Proiectare și execuție «Extindere sistem de apă potabilă, extindere și modernizare sistem de canalizare – etapa a II-a și extindere capacitate stație de epurare, în comuna Murighiol, județul Tulcea»”
  • CNSC a admis în parte, contestația formulată și obligă autoritatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea prezentei,să remedieze documentația de atribuire, conform celor dispuse și că comunice măsurile de remediere adoptate către toți operatorii economici interesați de participarea la procedura de achiziție în cauză, prin postarea acestora în SEAP, cu luarea în considerare a celor precizate în motivare
  • Prezenta decizie este obligatorie pentru părți
  • Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de 10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate


Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat decizia nr.2299/C7/2463 din 14.08.2024 la contestația nr. 1249/16.07.2024, formulată de către PASIROM INTERACTIV SRL, cu sediul în București, împotriva prevederilor documentației de atribuire, emisă de către Primăria comunei Murighiol, județul Tulcea în calitate de autoritate contractantă, în cadrul procedurii simplificată, organizată în vederea atribuirii contractului de achiziție publică având ca obiect „Proiectare și execuție «Extindere sistem de apă potabilă, extindere și modernizare sistem de canalizare – etapa a II-a și extindere capacitate stație de epurare, în comuna Murighiol, județul Tulcea»”, vezi secțiunea „documente”.

PASIROM INTERACTIV SRL a solicitat admiterea contestației, în principal, anularea procedurii de atribuire ca urmare a încălcării dispozițiilor legale care reglementează criteriul de atribuire, în subsidiar, obligarea autorității contractante la modificarea documentației de atribuire în vederea respectării principiilor transparenței și tratamentului egal al ofertanților, precum și suspendarea procedurii de atribuire până la soluționarea pe fond a contestației.
Procedura de soluționare în fața Consiliului s-a desfășurat în scris.

Pentru aceste motive, în baza legii și a mijloacelor de probă aflate la dosar, CNSC a decis respingerea excepția inadmisibilității contestației formulată de către PASIROM INTERACTIV SRL, excepție invocată de către autoritatea contractantă Primăria comunei Murighiol și admite, în parte, contestația formulată de către PASIROM INTERACTIV SRL în contradictoriu cu primăria Murighiol.

Obligă autoritatea contractantă ca, în termen de 15 zile de la primirea prezentei,să remedieze documentația de atribuire, conform celor dispuse și că comunice măsurile de remediere adoptate către toți operatorii economici interesați de participarea la procedura de achiziție în cauză, prin postarea acestora în SEAP, cu luarea în considerare a celor precizate în motivare.

Respinge cererea formulată de către PASIROM INTERACTIV SRL privind anularea procedurii de atribuire, ca neîntemeiată.
Prezenta decizie este obligatorie pentru părți.

Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere, în termen de
10 zile de la comunicare pentru părțile cauzei, respectiv de la data luării la cunoștință de către alte persoane vătămate.
 

Pasirom Interactiv SRL

Pasirom Interactiv SRL a fost înființată în anul 2002, are sediul social în București, Sector 3, Intrarea Horbotei, nr. 4 și se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale.

Firma are un punct de lucru în Murighiol și unul în Tulcea.

Asociați cu părți egale și administratori sunt Maria Pascu și Marian D. Pascu, numele lor regăsindu-se și în Amira Property SRL, iar Maria Pascu figurând și în Delta Dreams SRL.

Pasirom Interactiv SRL figurează cu 17 achiziții directe (Comuna Slava Cercheză, Școala Gimnazială Alexandru Ciucurencu Tulcea, Școala cu Clasele I-VIII Ioan Nenițescu Tulcea printre autoritățile contractante) și opt contracte publice (Comuna Somova, Comuna Blejoi, Orașul Boldești-Scăeni, Comuna Beștepe printre autoritățile contractante).

În 2023, societatea a declarat 33 de angajați, profit peste 1,6 de milioane de lei și cifra de afaceri a depășit 12 de milioane de lei.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Acordul - cadru de modernizare a infrastructurii feroviare din Portul Constanţa – etapa II, atacat la CNSC. Ce decizii au fost dictate? (DOCUMENT)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii