Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:20 10 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Licitații Constanța Hidroelectrica SA îi furnizează CN APM SA energie electrică pentru un an. Ce consumatori vor fi alimentați (DOCUMENT)

ro

10 Aug, 2024 16:17 210 Marime text
  • Valoarea contractului este de peste 40 milioane lei, ofertant câștigător fiind Hidroelectrica SA.


Compania Națională Administrația Porturilor Maritime SA Constanța, ca autoritate contractantă, a atribuit contractul „Energie electrică“, prin anunț de atribuire la anunț de participare.

Valoarea contractului 32925 / 31 iulie 2024 este de 40.330.140,4 lei, ofertant câștigător fiind SPEEH Hidroelectrica SA.

După cum se arată pe e-licitatie.ro, obiectul achiziției constă în furnizare unei cantități de 68.000 MWh energie electrică pentru o perioada de 12 luni (1 iulie 2024 - 30 iunie 2025), necesară pentru alimentarea consumatorilor aflați pe platformele porturilor Constanța și Midia, precum și a clădirilor / instalațiilor electrice aparținând CN APM SA din municipiul Constanța, Mangalia și Midia. Furnizarea energiei electrice se va efectua în condițiile și la locurile de consum stabilite prin caietul de sarcini nr. 12167/14.03.2024.

Obiectul caietului de sarcini îl constitue achiziționarea de energie electrică prin încheierea unui contract de furnizarea de energie electrică.


Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa, în calitate de administraţie portuară, are ca atribuţiune asigurarea serviciilor publice portuare, printre care distribuţia şi refurnizarea energiei electrice către consumatorii aflaţi pe platforma portuară. Aceste servicii sunt asigurate de Sucursala Energetică Port Constanţa (SEP), care este o subunitate fără personalitate juridică a CN APM SA Constanţa.


Pentru desfăşurarea activităţii de bază (distribuţia energiei electrice cod 4012) CN APM SA Constanţa a obţinut licenţa nr. 53/26.07.2000 eliberată de ANRE Bucureşti, cu perioada de valabilitate de 25 de ani.


CN Administraţia Porturilor Maritime SA Constanţa, prin Sucursala Energetică Port, deţine licenţa de consumator eligibil nr. 48/10.09.2002, eliberată de ANRE Bucureşti pentru locurile de consum Port Vechi, Port Nou, Port III, Port IV şi Port Midia.


Energia electrică cumpărată de la furnizor este livrată agenţilor economici de pe platforma portuară prin intermediul a patru staţii de transformare 110kV/MT (Port I, Port II, Port III, Port IV) şi PT 2188 Port Midia, conectate la Sistemul Energetic Naţional.
 

Despre SPEEH Hidroelectrica SA

Potrivit termene.ro, platformă consultată vineri, 9 august 2024, SPEEH (Societatea de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale) Hidroelectrica SA a fost înființată în anul 2000, adresa sediului social este în București, iar obiectul principal de activitate este „Producția de emergie electrică“.


Pachetul de acțiuni al Hidroelectrica SA este deținut de Statul Român, prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri (cu 80,0561%), listă acționari personae fizice (cu 3,63%) și listă acționari persoane juridice (cu 16,31%).


Administratori sunt Bogdan Nicolae Badea, Radu - Ioan Constantin, Marian Fetita, Borbely Karoly, Ianas Radoi (funcție - membri în directorat).


În 2023, Hidroelectrica SA a avut o cifră de afaceri de 12.342.326.973 lei, un profit de 6.352.326.530 lei, iar numărul mediu de angajați a fost 3.461.


Platforma termene.ro informează că Hidroelectrica SA are trei contracte câștigate - achiziții directe și peste 2.800 de contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări - 8 august 2024).


Despre toate procedurile publice cu impact asupra județului Constanța, cine și ce cumpără, cine și cât câștigă puteți citi accesând categoria „Achiziții, licitații, vânzări“.


PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.


Sursa foto: ZIUA de Constanța


Citește și:

CN APM SA Constanța achiziționează servicii de dezinsecție, dezinfecție și deratizare (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii