Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 09 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

LIVE Text Constanța UNPR-RSE semnează un protocol de colaborare cu oamenii de afaceri din Coreea de Sud

ro

09 Sep, 2024 19:24 254 Marime text
Sursa foto: Ziua de Constanța





 
  • Uniunea Națională a Patronatului Român – Regiunea Sud-Est va semna un protocol de colaborare cu Busan Venture Business Association din Busan, Republica Coreea, în cadrul unui eveniment de importanță majoră pentru mediul de afaceri, ce va avea loc pe 9 septembrie 2024.

Evenimentul este programat să aibă loc în data de 9 septembrie a.c., la ora 19:00, la Hotel Opera (stațiunea Mamaia, județ Constanța).
 
Daniel Moraru, președintele UNPR – RSE:

„Semnarea acestui protocol reprezintă continuarea procesului nostru de construire a unei rețele economice moderne și interconectate. Colaborarea cu Busan Venture Business Association ne permite să ne inspirăm din inovațiile tehnologice de vârf din Republica Coreea, oferind astfel noi perspective pentru dezvoltarea antreprenoriatului în regiunea noastră. Acest parteneriat deschide noi oportunități de afaceri pentru companiile din comunitatea noastră, stimulând schimburile de idei, tehnologii și infrastructură între România și Coreea de Sud.”.

În România este așteptat Mr. Sim Sooljin, Chairman al Busan Venture Business Association, care va semna protocolul din partea coreeană. Fondată în urmă cu 19 ani, Busan Venture Business Association a devenit, sub conducerea lui Mr. Sim Sooljin, un hub central pentru afacerile de tip venture din regiunea Busan, sprijinind dezvoltarea acestora prin proiecte de suport managerial, marketing, financiar și schimb de tehnologie. Acesta va fi însoțit de o delegație de reprezentanți și oameni de afaceri coreeni.
 
România va fi reprezentată de Ioan Lucian, președintele UNPR, și de Daniel Moraru, președintele UNPR Regiunea Sud-Est. Momentul semnării va avea loc în prezența unor importante oficialități care și-au anunțat participarea.
 
Evenimentul marchează un pas semnificativ în direcția dezvoltării economice comune, evidențiind potențialul României și capacitatea de a dezvolta business-uri cu unii dintre cei mai valoroși oameni de afaceri din lume.
 
Pentru UNPR-RSE acesta este a doua colaborare importantă, după ce în luna iunie a semnat un prim protocol, cu Uniunea Antreprenorilor Întreprinderilor Mici, Mijlocii și Privatizate din Ucraina.


UPDATE: 
Pe lângă cei doi protagoniști, sunt prezenți și prefectul Silvian Coșa, vicepreședintele CJ Stelian Gima, viceprimarul Ionuț Rusu, deputat Mircea Banias, șefi de instituții și oameni de afaceri constănțeni.

Prezentatorul evenimentului spune că  acest parteneriat afacerile din România și Coreea se vor uni și vor începe parteneriate bune.

„Înainte să începem, vrem să le mulțumim partenerilor pentru succesele proiectelor Uniunii”.

Ioan Lucian, președintele UNPR ia cuvântul:


Ioan Lucian, Sursa foto: Ziua de Constanța



„Acum un an, la Constanța, a prins viață UNPR în cele șapte regiuni ale României. Mulțumită lui Dan Moraru a devenit un proiect național. E un altruism să îți dedici o parte a activității mediului de afaceri. Mediul de afaceri de aici va avea o reprezentare cum se cuvine. Dan a avut un dinamism de evoluție în acest an”, a spus Ioan Lucian.

„Dan a reușit să focalizeze această Uniune și mediul de afaceri din Coreea. Este important pentru că noi vom avea o misiune economică în Coreea de Sud. Aș vrea să închei recomandându-le oamenilor de afaceri să se îndrepte organizațiilor patronale. După 30 și ceva de ani se conturează reprezentanți importanți ai mediului de afaceri. Ultima lui investitțe este una dragă mie pentru că am fost mereu apropiat sportului, mă refer la Farul. Felicitări, UNPR RSE, felicitări Dan Moraru!”

Ionuț Rusu:
Ionuț Rusu, viceprimar Constanța, Sursa foto: Ziua de Constanța


„O să încerc să mă limitez la câteva cuvinte. Vreau să felicit protocolul de colaborare, care vine la scurt timp după un alt protocol. Constanța devine un punct important pe harta României. Unul dintre lucrurile pentru care primarul și municipalitate au ușă deschisă este pentru ca vom fi mereu aproape și vă vom sprijini în proiectele din Constanța”, a spus Ionuț Rusu.

Ia cuvântul și Stelian Gima, vicepreședintele CJC.

Stelian Gima, Sursa foto: Ziua de Constanța
 

„Bine ați venit la Constanța! Despre țara dimineților liniștite am putea vorbi mult și fără a obosi. Având în vedere că istoria acestui stat datează din mileniul doi înainte de Hristos. În doar 76 de ani de la proclamarea Republicii Coreea s-a reușit impunerea  unor nume precum Daewoo, Kia, LG, asta înseamnă că rigurozitatea, disciplina, seriozitatea cunoscute poporului sud coreean sunt de succes. Protocolul ce se semnează astăzi între cele două părți, sunt convins că reprezintă cheia unui succes ce va ajuta mediul de afaceri autohton, un mediu solid și matur. Să devină nu doar un jucător la nivel național, ci internațional. succes și mult spor! ”

Silviu Coșa, prefectul județului Constanța:

Silviu Coșa, prefect

„Asa cum am zis și la evenimentul CCINA, este un moment istoric. Dat fiind că sunt prezente atâtea entități, este un aspect important. Vreau să remarc seriozitatea delegației coreene pentru că sunt semne de un parteneriat puternic. Vreau să mulțumesc reprezentanților care au adus cea de-a zecea putere a lumii”.

Ia cuvântul Dan Moraru:

Dan Moraru, Sursa foto: Ziua de Constanța



„Sunt onorat și emoționat de acest eveniment al UNPR- RSE și pentru întreg mediul de afaceri din această regiune. Vreau să mulțumesc delegației coreene, președintelui UNP-RSE cât și  reprezentanților locali pentru prezență si suport. Începem un nou capitol între România și Republica Coreea. Semnarea protocolului ne dă oportunitatea să învățăm de la o putere economică precum e Coreea. Colaborarea cu Busan Venture Business Association ne va da oportunitatea să învățăm să ne transformăm ideile în proiecte. Poziția geografică cu acces direct la Marea Neagră va facilita tranzacțiile economice între România și Coreea de Sud, vor fi de asemenea oportunități de proiecte comune. Este o participare în tandem între sectorul public și privat. În același timp România are un potențial imens datorită tinerilor care lucrează în sistemul tehnologic. Vom accelera excelența tehnologiei și cercetării pe soluții pentru impactul asupra mediului. Mulțumesc partenerilor coreeni pentru suportul oferit. Împreună vom putea construi un viitor sustenabil”.

Sim Sooljin a transmis, la rândul său:

Sim Sooljin, Sursa foto: Ziua de Constanța

„Mulțumesc Daniel Moraru pentru că a făcut acest eveniment posibil. Sunt chairman la Busan Venture Business Association. Prin acest parteneriat, vom face schimb de cunoștințe și experiență. Sper ca în viitor să contribuim la dezvoltarea economiei celor două țări”, a spus acesta.

Vicepreședintele delegației coreene, Ben Lee, ia cuvântul:

„Sunt fericit să fiu cu președintele UNPR aici. Este o onoare pentru mine să fiu aici și să reprezint delegația Busan, vreau să îmi exprim gratitudinea UNPR- RSE pentru primirea călduroasă. Vreau să îi mulțumesc și domnului Daniel Moraru pentru eforturile depuse să facă acest eveniment posibil. Sper ca acest eveniment să strângă legăturile din România și Coreea. Busan este un oraș vital în Coreea și cultural și economic. Este un pol al inovației, casă a multor afaceri și companii”.

UPDATE 2: În acest moment se semnează protocolul.










Citește și
Un nou parteneriat important pentru UNPR-RSESemnarea unui protocol de colaborare cu oamenii de afaceri din Coreea de Sud
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii