Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 13 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE condamnă atacul forțelor armate ruse împotriva unei nave comerciale, care transporta cereale în Marea Neagră

ro

13 Sep, 2024 10:05 166 Marime text
Marea Neagră. Sursa foto cu rol ilustrativ: ZIUA de ConstanțaMinisterul Afacerilor Externe condamnă ferm atacul forțelor armate ruse împotriva unei nave comerciale, care transporta cereale în Marea Neagră.

Potrivitr unui comunicat al MAE, acest eveniment reprezintă o escaladare fără precedent a acțiunilor  Federației Ruse în cadrul războiului ilegal și nejustificat pe care aceasta l-a lansat împotriva Ucrainei.

„Atacarea deliberată a unei nave comerciale reprezintă o încălcare gravă a normelor dreptului internațional umanitar care reglementează purtarea războiului pe mare.

Ministerul Afacerilor Externe solicită ferm Federației Ruse să înceteze orice atac asupra unor nave comerciale și să respecte libertatea de navigație de care beneficiază statele în Marea Neagră. 

Ministerul Afacerilor Externe condamnă încălcarea de către Federația Rusă a Cartei Națiunilor Unite prin bombardarea sistematică și iresponsabilă a infrastructurii ucrainene și a navelor care transportă grâne. Acțiunile Federației Ruse amenință securitatea alimentară globală“ - au mai precizat reprezentanții MAE.

Citește și: 

Explozie pe o navă străină în Zona Economică Exclusivă a României. Asistență oferită de nava MAI 0201 în apropiere de Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii