Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:18 15 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Slovacia, sub Cod Roșu. Ce trebuie să știe românii care merg acolo

ro

15 Sep, 2024 13:50 191 Marime text
 
foto: Freepick Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Slovacă cu privire la faptul că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile slovace, în intervalul 15 - 16 septembrie 2024, zonele de vest, sud și centrale ale acestui stat se vor confrunta cu unele condiții meteorologice nefavorabile – ploi severe și inundații.

Institutul Hidrometeorologic slovac a emis în acest sens un cod roșu pentru zonele din vest, de fenomene severe meteorologice (ploi – Bratislava, Trnava, Trencin) și hidrologice (inundații – Bratislava și împrejurimi, precum și în Zahorie, Trnava, Kysuce), precum și coduri portocaliu sau galben pentru zona centrală și de sud a țării (ploi și posibile inundații), transmit reprezentanții MAE. 

Fenomenele se vor manifesta cu putere în intervalul de timp menționat, în Bratislava și localitățile din zonă fiind în vigoare o stare de necesitate.

 

Ce trebuie să știe românii 

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bratislava: +421220727147 și +421220727447, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Bratislava: +421902411268.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://bratislava.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro.



Citește și:

Cod Roșu de vreme severă în Austria! MAE a emis o atenționare de călătorie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii