Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:23 09 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe activități de educație pentru siguranța copiilor și tinerilor pe timpul vacanței de vară efectuate de polițiștii din Tulcea

ro

09 Aug, 2024 14:18 191 Marime text
Foto cu rol ilustrativ
 
  • Pe timpul verii și mai cu seamă a vacanței școlare, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea exploatează orice oportunitate pentru a fi în continuare alături de copii și a le transmite cele mai importante recomandări în vederea prevenirii victimizării.
     
Pe timpul verii și mai cu seamă a vacanței școlare, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea exploatează orice oportunitate pentru a fi în continuare alături de copii și a le transmite cele mai importante recomandări în vederea prevenirii victimizării, transmite un comunicat din partea IPJ Tulcea.

Astfel, de la începutul vacanței, polițiștii au fost prezenți și au organizat multiple activități de educație pentru siguranța copiilor și tinerilor pe timpul vacanței de vară.

Ieri, 08 august 2024, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea, Biroului Siguranță Școlară, Serviciului Rutier și lucrătorii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat campania “Împreună pentru o Vacanță în Siguranță” alături de copii din localitatea Luncavița județul Tulcea.

Discuțiile au fost de fiecare dată adaptate vârstei lor, iar pentru înțelegerea celor mai importante recomandări în domeniul educației rutiere, prevenirii violenței și conștientizării efectelor nocive ale consumului de substanțe interzise, polițiștii au abordat jocuri interactive sau de rol, utilizând materiale informative, dar și covorașul sau laboratorul de educație rutieră .

De asemenea, în cadrul întâlnirilor, cei mici au fost informați cu privire la dispariții, măsurile de siguranță în cazul rătăcirilor dar și responsabilitatea în ceea ce privește apelul la 112, în virtutea campaniilor aflate în derulare.

Activitățile de acest fel continuă și în perioada următoare pentru prevenirea victimizării minorilor și pentru formarea timpurie a unor comportamente preventive, a încheiat sursa citată.



Citește și:
IPJ Constanța: Acțiune a polițiștilor în stațiunea Neptun. Iată ce au constatat
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii