Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:20 14 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai multe drumuri din județele Galați și Vaslui, în continuare închise din cauza inundațiilor

ro

14 Sep, 2024 15:43 147 Marime text
Suesa foto: IGSUIGSU anunță că în continuare se acționează pentru salvarea persoanelor, limitarea și înlăturarea efectelor în județele Galați, Vaslui și Bacău. 

Situația cea mai dificilă se înregistrează la nivelul județului Galați, în 12 localități (Pechea, Drăgușeni, Grivița, Costache Negri, Berești, Slobozia Conachi, Cuza Vodă, Cudalbi, Corod, Tudor Vladimirescu, Băneasa și Vameș), unde sunt înregistrate pagube semnificative, fiind afectate mai mult de 5000 gospodării. 

De asemenea, în județul Vaslui manifestarea fenomenelor prognozate a produs efecte în 5 localități,  unde 40 de persoane sunt evacuate și mai multe gospodării sunt afectate.

Totodată, în județele Galați și Vaslui traficul rutier este afectat pe 3 drumuri naționale (DN 24D, DN 25 și DN 26) și 10 drumuri județene (DJ 242, DJ 242B, DJ 242D, DJ 251, DJ 251A, DJ 251G, DJ 251H, DJ 253, DJ 254, DJ 255).

În sprijinul comunităților afectate, acționează în teren, strict pentru gestionarea acestor misiuni, peste 700 cadre ale MAI, pompieri, polițiști, jandarmi și IGAv, precum și 217 mijloace de intervenție. 

De asemenea, în sprijinul forțelor de la fața locului, MAPN  acționează cu personal și mijloace din județele GL și VS, precum și personal din cadrul autorităților administrației locale și structurilor locale ale instituțiilor și autorităților cu atribuții în asigurarea răspunsului.

❗️În continuarea măsurilor adoptate până în prezent pentru furnizarea răspunsului eficient și sprijinul comunităților afectate, au fost dispuse următoarele: 

❗️ridicarea a 4 tabere în județul Galați destinate persoanelor evacuate, fiecare cu o capacitate de aproximativ 200 de persoane.  

Citește și. 

Militarii din cadrul Brigăzii 10 Geniu din Brăila intervin în sprijinul locuitorilor din județul Galați, afectați de inundații (VIDEO)

Astfel de tabere se vor amplasa și în județele Vaslui și Iași ( câte două în fiecare județ),  astfel încât oamenii să poată fi evacuați preventiv, dacă situația o va impune.

❗️identificarea, prin autoritățile locale, și punera la dispoziția persoanelor afectate, a peste 800 locuri de cazare, în județul Galați.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii