Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 13 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mai puțin de o săptămână, până la licitația de execuție a nodului rutier de la Cumpăna. Au fost declanşate procedurile de expropriere pentru această investiție! Cine sunt cei vizați? (DOCUMENTE)

ro

13 Sep, 2024 17:00 233 Marime text
  • Peste mai puțin de o săptămână, (n.r.19 septembrie 2024), potrivit SEAP va avea loc licitația privind execuția nodului rutier de la Cumpăna organizată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR)
  • Valoarea achiziției este de 11.444.119,87 lei, adică aproximativ 2,2 milioane euro
  • Achiziţia publică are ca obiect execuţia lucrărilor la Nodul rutier Cumpăna A4 (Km 16+700) - DN 39E
  • Sursa de finanţare va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile - Programul Transport (PT) 2021-2027, iar durata prevăzută pentru execuţia lucrărilor este de 6 luni
  • Guvernul a aprobat pe 11 septembrie declanşarea procedurilor de expropriere pentru această investiție
  • Lista imobilelor propuse a fi expropriate cuprinde aproximativ 12.000 de metri pătrați
  • Sumele aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată, situate pe amplasamentul viitoarei investiții provin de la bugetul Ministerului Transporturilor de Infrastructurii și se ridică la 62.301,20 lei, pentru un număr de 23 imobile în suprafață totală de 11.981 mp (teren), prevăzută în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre
  • Lista imobilelor proprietate publică a statului care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică „Nod rutier Cumpăna A4 (km 16+700) – DN 39E’’, este prevăzută în anexa nr. 3 la prezenta hotărâre



 
Peste mai puțin de o săptămână, (n.r.19 septembrie 2024), potrivit SEAP va avea loc licitația privind execuția nodului rutier de la Cumpăna organizată de Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Valoarea achiziției este de 11.444.119,87 lei, adică aproximativ 2,2 milioane euro.

Achiziţia publică are ca obiect execuţia lucrărilor la Nodul rutier Cumpăna A4 (Km 16+700) - DN 39E.
 
Nodul rutier propus pentru construire se află pe Autostrada A4 la poziția kilometrică 16+700, în dreptul comunei Cumpăna, și are ca scop asigurarea accesului spre/dinspre autostradă a fluxurilor de trafic generate de drumul național DN 39 E care face legătură între municipiul Constanța și localitatea Cumpăna.
 
În cadrul proiectului, se vor amenaja două bretele de acces spre/dinspre autostrada A4 și a benzilor de accelerare/ decelerare aferente acestora pentru racordarea cu autostrada, pentru asigurarea relațiilor de trafic București- Cumpăna și Cumpăna – Mangalia.

Lungimea totală a acestora este de 1.192,63 m, din care benzi de accelerere/ decelerare de 720 m.





 
De la intersecția care se formează cu Strada Prelungirea Tractorului și Strada Mării, începutul proiectului reprezintă o bretea bidirecțională pe o lungime de 43 m după care cele două bretele București - Cumpăna și Cumpăna - Mangalia se despart în bretelele unidirecționale.
 
Sursa de finanţare va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile - Programul Transport (PT) 2021-2027, iar durata prevăzută pentru execuţia lucrărilor este de 6 luni.

Guvernul a aprobat pe 11 septembrie declanşarea procedurilor de expropriere pentru această investiție!

Guvernul a aprobat în ședința din 11 septembrie ac. declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Nod rutier Cumpăna A4 (km 16+700) -DN 39E”, precum şi aprobarea listei imobilelor proprietate publică a statului, care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional.

Lista imobilelor propuse a fi expropriate cuprinde aproximativ 12.000 de metri pătrați și poate fi studiată în secțiunea „documente”.

Sumele aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată, situate pe amplasamentul viitoarei investiții provin de la bugetul Ministerului Transporturilor de Infrastructurii și se ridică la 62.301,20 lei, pentru un număr de 23 imobile în suprafață totală de 11.981 mp (teren), prevăzută în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, vezi „documente”.



Lista imobilelor proprietate publică a statului care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică „Nod rutier Cumpăna A4 (km 16+700) – DN 39E’’, este prevăzută în anexa nr. 3 la prezenta hotărâre, vezi „documente”.



Întreaga suprafață de teren ce urmează a fi afectată de executarea lucrărilor preconizate este inclusă în coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național „Nod rutier Cumpăna A4 (km 16+700) – DN 39E”, se mai arată în nota de fundamentare care însoțește Hotărârea Guvernului privind declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional „Nod rutier Cumpăna A4 (km 16+700) – DN 39E”. Ambele documente pot fi studiate mai jos:








 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menționează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare și protecția datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Proiect ce vizează realizarea nodului rutier de la Cumpăna, pe ordinea de zi a Guvernului României

Achiziții Constanța Cât va costa execuția nodului rutier de la Cumpăna, ce se va lega de Autostrada A4? (DOCUMENT)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii