Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 04 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Forțele Aeriene Române continuă zborurile umanitare către Liban

ro

04 Oct, 2024 14:15 177 Marime text
O aeronavă de transport de tip C-130 Hercules, din dotarea Forțelor Aeriene Române, execută o nouă misiune umanitară în Liban vineri, 4 octombrie, cu aprobarea ministrului apărării naţionale, Angel Tîlvăr.
 
Potrivit unui comunicat pus la dispoziție de Ministerul Apărării Naționale, aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian către Beirut, în jurul orei 8.00, având la bord aproximativ zece tone de produse alimentare din rezervele de stat. Misiunea se desfășoară la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență, în baza Hotărârii Comitetului Național pentru Situații de urgență nr. 28 din 3 octombrie 2024.

 

Ajutoarele sunt trimise de România, cu titlu gratuit

Ajutoarele sunt trimise de România, cu titlu gratuit, ca asistență internațională pentru Republica Libaneză, în contextul deteriorării accentuate a situației de securitate din Orientul Mijlociu, fapt care a generat și o criză umanitară, a mai punctat sursa citată. 

  La întoarcere, vor fi repatriate persoane care au solicitat asistență Ministerului Afacerilor Externe.



Citește și:

Un transport cu ajutoare umanitare trimis populației civile din Liban. Decizia, aprobată de Guvernul României (DOCUMENTE)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii