Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:53 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj ferm al Sfântului Sinod în urma amânării recunoașterii juridice a Bisericii Ortodoxe Române din Ucraina

ro

26 Oct, 2024 14:05 427 Marime text
Sursa foto: Basilica.ro



 
  • Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, reunit în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei și prezidat de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a emis un mesaj ferm privind situația Bisericii Ortodoxe Române din Ucraina.

Decizia vine ca răspuns la amânarea recunoașterii juridice a Asociației religioase „Biserica Ortodoxă Română din Ucraina” de către autoritățile ucrainene, potrivit știripesurse.ro.

Amânarea recunoașterii juridice a Bisericii Ortodoxe Române din Ucraina, considerată nejustificată
Sfântul Sinod a subliniat cu regret faptul că autoritățile ucrainene au amânat în mod nejustificat și pe termen neprecizat recunoașterea filialei BOR din Ucraina. Această situație este considerată de ierarhii români o încălcare a drepturilor credincioșilor români din Ucraina,  în ciuda faptului că asociația îndeplinește toate condițiile prevăzute de legislația ucraineană.

Apelul Bisericii Ortodoxe Române la autoritățile din România și Ucraina

În urma acestei decizii, Sfântul Sinod a aprobat continuarea demersurilor pe lângă autoritățile centrale din România și Ucraina pentru a sprijini recunoașterea legală a asociației. Patriarhia Română consideră că această măsură este una legitimă și necesară pentru asigurarea drepturilor religioase ale comunității ortodoxe române din Ucraina.
 
 

Citește și
Personalități culturale și mari scriitori, viitori sfinți. Anunțul Sfântului Sinod
 
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii