Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:50 29 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj RO-Alert în județul Tulcea din cauza războiului din Ucraina. Oficial de la MApN

ro

06 Jul, 2024 14:22 770 Marime text
În dimineața zilei de 6 iulie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina, în proximitatea graniței cu România din județul Tulcea.

Potrivit unui comunicat pus la dispoziție de MApN, în urma detectării dronelor rusești care se îndreptau spre teritoriul ucrainean,  în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană, fiind luată și măsura decolării a două aeronave F-16 ale Forțelor Aeriene Române de pe Baza 86 Aeriană Borcea, pentru monitorizarea situației aeriene. Cele două aeronave au revenit în bază în jurul orei 9.00.

De asemenea, Centrul Național Militar de Comandă a notificat, începând cu ora 06.38, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din județul Tulcea.

În urma mesajului RO-Alert emis de autorități, la nivelul structurilor din Ministerul Apărării Naționale a fost emis, în jurul orei 7.30, un ordin de acțiune pentru efectuarea de cercetări a zonei cuprinse între localitățile Vulturul, Mahmudia și Maliuc, în eventualitatea existenței unor obiecte căzute pe teritoriul național.


Până la acest moment, echipele trimise în teren nu au identificat nimic suspect, iar căutările vor continua și în cursul acestei zile.

Menționăm, de asemenea, că începând cu ora 7.50, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.
MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

Vom reveni cu detalii, în funcție de evoluția situației.- a mai punctat sursa citată. 


Citește și:

Mesaj Ro-Alert în județul Tulcea! Anunțul ISU Delta!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii