Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:12 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mihai Lupu, de Ziua Internaţională a Limbii Materne „Experiențele interculturale ne îmbogățesc spiritual, deschid noi orizonturi de înțelegere“

ro

21 Feb, 2022 20:07 1075 Marime text

Ziua Internaţională a Limbii Materne este o sărbătoare marcată anual la 21 februarie în întreaga lume, cu scopul de a promova diversitatea lingvistică şi culturală, precum şi multilingvismul.


Președintele CJC, Mihai Lupu a transmis un mesaj cu prilejul acestei zile . 


Lupu a precizat că această zi reprezintă o ocazie foarte bună pentru a conștientiza rolul important pe care îl are diversitatea lingvistică în dezvoltarea comunităților. Experiențele interculturale ne îmbogățesc spiritual, deschid noi orizonturi de înțelegere și ne îndeamnă la o cunoaștere mai bună a propriei identități.


Mesajul integral transmis de Mihai Lupu pe pagina de socializare 



Întreaga lume sărbătorește astăzi Ziua Internațională a Limbii Materne. 


Această zi reprezintă o ocazie foarte bună pentru a conștientiza rolul important pe care îl are diversitatea lingvistică în dezvoltarea comunităților. Experiențele interculturale ne îmbogățesc spiritual, deschid noi orizonturi de înțelegere și ne îndeamnă la o cunoaștere mai bună a propriei identități.


Grija față de limba maternă dă valoare tuturor limbilor care se vorbesc în Uniunea Europeană și sunt o moștenire de care trebuie să avem grijă. În Europa se vorbesc 24 de limbi oficiale, dar există și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară.


În județul Constanța, trăiesc în armonie nu mai puțin de 17 etnii, fiecare cu propria limbă maternă și identitate culturală. Este cea mai bună dovadă de unitate în diversitate și un mesaj clar de respect pentru fiecare cetățean în parte.



Sursa foto: ZIUA de Constanța

 

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii