Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:28 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Președintele CJC, Mihai Lupu, despre necesitatea unui spital nou la Constanța

ro

11 Jan, 2022 18:31 1576 Marime text


Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a participat marți, 11 ianuarie, la întâlnirea de lucru organizată cu prilejul vizitei oficiale a ministrului sănătăţii, Alexandru Rafila. 

Întâlnirea a avut ca subiect principal evaluarea și redeschiderea Spitalul Clinic de Boli Infectioase Constanta, precum şi identificarea unor soluţii în vederea gestionării cât mai eficiente a valului cinci al pandemiei. 

„Nu în ultimul rând, am ridicat problema necesității unui spital nou. Judeţul Constanţa este cel mai expus judeţ din România, din toate punctele de vedere, inclusiv în ceea ce priveşte sănătatea publică.

Avem nevoie de toată susţinerea ministerului sănătății pentru a putea implementa un sistem integrat în domeniul sănătății, pornind de la  prevenţie, care este foarte importantă, până la un act medical performant şi complet. 

I-am solicitat domnului ministru să susţină procesul transferului terenului identificat, în suprafaţă de 11 ha, din proprietatea Ministerului Sănătăţii, în cea a judeţului Constanţa, pentru ca noi să putem demara studiul de fezabilitate”, precizează Mihai Lupu. 


Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța va fi redeschis la finalul lunii februarie a acestui an.  

Sursa foto: ZIUA de Constanța

Tags: Mihai Lupu


Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii