Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 04 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MINAC oferă 20.000 de euro pentru închirierea unui spațiu de depozitare (DOCUMENTE)

ro

04 Sep, 2024 11:50 198 Marime text


Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța vrea să închirieze un spațiu de depozitare pentru materialul arheologic și de tranzit pentru secția Arheologie Preventivă.
 
În acest sens, instituția va organiza în data de 17 septembrie 2024, de la ora 12:00, licitație pentru atribuirea contractului.
 
Suma pusă pe masă de MINAC este de 100.000 lei.
 
Ofertele vor fi transmise până la data de 16 septembrie 2024, a.c., la sediul MINAC sau la adresa de email achizitii@minac.ro.
 
Datele din anunțul de intenție arată că termenul de închiriere este de 36 de luni de la data semnării contractului.
 
Plata chiriei se va efectua lunar din bugetul propriu, prin trezoreria afiliată autorității contractante, în contul deschis de beneficiar.
 
Pentru evaluarea ofertelor și pentru atribuirea contractului se va folosi criteriul „prețul cel mai scăzut”.
 
Caracteristicile zonei de depozitare sunt:
  • Numărul spațiilor cu destinație de depozitare minim 2, suprafața utilă minimă totală a celor două spații fiind de minim 1.300 mp
  • Spațiile de depozitare trrebuie să fie separate și dispuse la o singură locație
  • Spațiile cu destinație depozitare trebuie să se afle la parter/nivelul solului, și să fie prevăzute cu rampă de acces, pentru a permite transportarea mecanizată cu costuri minime a materialelor arheologice litice și ceramice, sau de mari dimensiuni. În situația în care spațiile se află pe două nivele să existe lift cu sarcina de minim 1 tonă
  • Spațiile să se afle într-o incintă securizată cu acces prin poartă cu corp de pază permanent
  • Pereții și acoperișul spațiilor de depozitare să fie realizați din materiale solide (beton, BCA, cărămidă etc.), pardoseala să fie elicopterizată, din beton, astfel încât să existe posibilități de fixare/ancorare în perete a rafturilor metalice sau console, necesare pentru aranjarea materialelor litice sau ceramice
  • Pereții exteriori să fie izolați (anveloparea etanșă, aceasta presupune folosirea unor materiale mai calitative, care să asigure izolație termică și care să prevină apariția mucegaiului și a umidității) iar ferestrele să fie realizate din termopan, lemn sau profil de aluminiu cu sticlă securizată de 8-10 mm
  • Suprafața spațiilor de depozitare să permită compartimentarea în funcție de necesitățile MINAC
  • Înălțimea spațiilor să permită manipularea cu mijloace mecanizate (de preferat o înălțime de minim 4m)
  • 2 căi de acces la spațiile de depozitare, acces pietonal, rampă descărcare
 
Licitație și pentru închiriere spații de birouri organizată de MINAC
 
Amintim că pe data de 8 iulie a.c, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța a organizat licitația pentru atribuirea contractului „servicii de închiriere spații de birouri, spațiu expozițional și depozitare materiale”.
 
Suma estimată a achiziției era de 100.000 de lei, echivalentă cu 20.000 de euro.
 
Câștigătoarea licitației a fost Kardinal Equity SRL. Ulterior, Daily Group SRL a formulat contestație către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, care a adoptat decizia nr.2135/C9/2481 la data de 30.07.2024.
 
Firma contestatoare a solicitat respingerea ofertei Kardinal Equity SRL şi desemnarea ofertei sale ca fiind câştigătoare.
 
Consiliul a admis excepția necompetenței materiale invocată din oficiu și a declinat contestația depusă de Daily Group Srl, în contradictoriu cu MINAC către Tribunalului Suceava - secția Contencios Administrativ și Fiscal, pe raza căruia își are sediul contestatoarea.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Decizie CNSC MINAC a vrut să închirieze un imobil cu destinația spaţii de birouri, expoziţionale şi depozitare materiale. Licitația ajunge direct pe masa judecătorilor de la Suceava! (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii