Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 08 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Afacerilor Externe condamnă violarea spațiului aerian al României și cere încetarea atacurilor asupra Ucrainei

ro

08 Sep, 2024 12:14 176 Marime text
Ministerul Afacerilor Externe (MAE)
 
  • Ministerul Afacerilor Externe a informat și se coordonează cu ceilalți aliați și cu structurile NATO asupra evoluțiilor de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv asupra acestui incident.
     
În contextul identificării și urmăririi de către sistemul de supraveghere radar, în dimineața zilei de 8 septembrie 2024, în proximitatea frontierei cu România, a unei drone care a evoluat în spațiul aerian național și care a părăsit teritoriul național spre Ucraina, precum și, respectiv, existând probabilitatea unei alte zone de impact pe teritoriul național, Ministerul Afacerilor Externe reiterează protestul ferm față de violarea, din nou, a spaţiului aerian al României.

Ministerul Afacerilor Externe solicită categoric încetarea atacurilor repetate împotriva populației și a infrastructurii civile ucrainene și a escaladării iresponsabile de către Federația Rusă a situației de securitate inclusiv la frontiera dintre România și Ucraina. Ministerul Afacerilor Externe cere respectarea normelor de drept internațional, inclusiv a inviolabilității spațiului aerian al României și reiterează condamnarea puternicǎ a acestor atacuri ilegale.

Ministerul Afacerilor Externe a informat și se coordonează cu ceilalți aliați și cu structurile NATO asupra evoluțiilor de la frontiera dintre România și Ucraina, inclusiv asupra acestui incident, a închieta sursa citată.



Citește și:
RO-Alert primit de locuitorii din Constanța. “Există posibilitatea căderii unor obiecte din spațiul aerian”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii