Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 04 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Culturii nu-și exercită dreptul de preempțiune pentru achiziționarea hotelului Palace din Constanța (DOCUMENT)

ro

04 Aug, 2024 11:30 342 Marime text



Potrivit anunțului postat în această vară de agenția imobiliară Sotheby's International Realty, proprietarii  hotelului Palace din Constanța este de vânzare.
 
Prețul este disponibil la cerere.
 
Vă reamintim că în 2016, proprietarii hotelului Palace, Ion Ilie, Anca Maria Ilie, Stelian Ion Ilie, Şerban Mihai Ilie, Ioan Niculae Boată şi Victoria Ştefania Minona Verhuven au solicitat şi obţinut, de la Primăria municipiului Constanţa, Autorizaţia de construire nr. 1793 - „Executarea lucrărilor de primă urgenţă la imobilul S+D+P+3etaje - alimentaţie publică şi hotel“. Întins pe o suprafață totală de aproape 7.000 de mp, Hotelul Palace are trei etaje și 99 de camere.
 
Imobilul a fost modernizat parțial ultima dată în 2009.  
 

Hotelul Palace, un monument istoric de importanță națională este situat în Constanța, pe strada Remus Opreanu numerele 5-7.


În 2016, proprietarii hotelului Palace au solicitat şi au şi obţinut, de la Primăria municipiului Constanţa, Autorizaţia de construire nr. 1793 pentru „Executarea lucrărilor de primă urgenţă la imobilul S+D+P+3etaje - alimentaţie publică şi hotel“.
 
Reabilitarea însă nu a mai avut loc.

În prezent, imobilul se află în stare de degradare, deși  clădirea are un potențial turistic important și are nevoie de investiții majore pentru a fi renovat.
 
Cel mai probabil dintr-o greșeală a aparatului primarului municipiului Constanța, refuzul privind exercitarea dreptului de preepțiune de către Ministerul Culturii în cazul hotelului Palace a fost inserat în proiectul de hotărâre aprobat pe 31 iulie a.c., privind exercitarea dreptului de preempțiune de către Municipiul Constanța pentru cumpărarea imobilului teren aferent Palatului Regal de la Mamaia. Este vorba despre imobil teren în suprafață de 15.465,91 mp, înscris în cartea funciară nr. 205622, având număr cadastral 17121, parte din monumentul istoric denumit fosta vilă regală, azi club ”Castel”, cod lmi ct-ii-m-a-02896 conform listei monumentelor istorice 2015, anexă la ordinul ministrului culturii și patrimoniului național nr. 2828/2015, potrivit documentul postat pe site-ul municipalității.



În documentul adresat Consiliului Local Constanța, Consiliului Județean Constanța și spre știință moștenilor hotelului Palace, Ministerul Culturii informează că instituția nu-și va exercita dreptul de preepțiune privind cumpărarea imobilului.

Documentul conține și obligațiile proprietarilor privind imobilul dat fiind că este vorba despre o clădire de patrimoniu.


Citește și:

Lăsat în paragină și uitare, imobilul se degradează pe zi ce trece Niciun investitor nu este interesat de hotelul Palace din Constanța, monument istoric
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii