Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Educaţiei a pus în consultare un proiect de ordin privind înfiinţarea programelor de studii universitare de licenţă cu dublă specializare

ro

28 Jun, 2024 15:07 287 Marime text






 
  • Ministerul Educaţiei a pus în consultare un proiect de ordin privind înfiinţarea programelor de studii universitare de licenţă cu dublă specializare şi aprobarea listei acestor programe de studii.

"Un program de studii universitare licenţă funcţionează legal dacă este autorizat provizoriu sau acreditat şi funcţionează în condiţiile stabilite prin actul de autorizare, respectiv de acreditare. Un program de studii universitare de licenţă cu dublă specializare se înfiinţează şi se organizează la propunerea senatului universitar, fără parcurgerea procedurilor de acreditare, cu încadrare în numărul maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi aprobat pentru cele două specializări acreditate", prevede proiectul, conform Agerpres.


Conform proiectului de ordin, un program de studii universitare de licenţă cu dublă specializare se compune dintr-o specializare principală şi una secundară, specializarea secundară fiind, de regulă, din acelaşi domeniu fundamental de ştiinţă.

"Pentru creşterea numărului maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi, aprobat pentru cele două specializări acreditate, instituţiile de învăţământ superior vor solicita la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior procedură de evaluare, conform legii", se menţionează în proiect.


Aceste programe de studii universitare de licenţă reprezintă ciclul I de studii universitare şi corespund unui număr cuprins între minimum 240 şi maximum 300 de credite şi se finalizează prin nivelul 6 din Cadrul naţional al calificărilor.

Totodată, se arată în document, programele de studii universitare de licenţă cu dublă specializare vor fi cuprinse în Nomenclatorul domeniilor şi al programelor de studii universitare, domeniile şi programele de studii universitare acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, unitatea administrativ-teritorială de desfăşurare, numărul de credite de studii transferabile pentru fiecare program de studii universitare, formă de învăţământ şi limba sau limbile de predare, precum şi numărul maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi, care se aprobă anual prin hotărâre de Guvern
 
 
Citește și
 Ministerul Educaţiei lansează apel de proiecte pentru reducerea abandonului şcolar
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii