Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:24 09 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, la începutul anului școlar „Acțiunile noastre sunt prompte în combaterea violenței, traficului și consumului de droguri în școli”

ro

09 Sep, 2024 17:48 170 Marime text





Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne, Sursa foto: Facebook





Astăzi, 9 septembrie 2024, elevii și profesorii s-au reîntors la clasă pentru noul an școlar.
 
Pentru pregătirea acestui moment, Ministerul Afacerilor Interne a lansat, încă de anul trecut, Programul „Siguranță în Școli”
 
În cadrul programului, aproximativ 18.100 de unități de învățământ preuniversitar au beneficiat și beneficiază de măsuri de siguranță publică, potrivit ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu.
 
Conform sursei citate, astăzi, cu ocazia începutului de an școlar, 26.000 de efective MAI sunt implicate în menținerea ordinii și siguranței publice. Dintre acestea, 8.000 sunt dedicate, exclusiv, unităților de învățământ, fiind sprijinite de peste 3.600 de mijloace tehnice.
 
„Au fost dispuse măsuri suplimentare pentru adaptarea patrulelor în proximitatea unităților de învățământ. Aceste patrule vor asigura ordinea în timpul sosirii și plecării elevilor și vor contribui la organizarea activităților rutiere în zonele adiacente”, arată ministrul.
 
Anul acesta, MAI a lansat Programul „Vocea ta e soluția”, o platformă de comunicare și cooperare a Poliției Române cu asociațiile de elevi, părinți și profesori.
 
„Acțiunile noastre sunt prompte și eficiente în combaterea violenței, traficului și consumului de droguri în școli.
 
De asemenea, MAI continuă ofensiva împotriva traficului și consumului de droguri, lansată în iunie 2024. Am alocat sute de milioane de lei prin Programul Foaia de Parcurs AntiDrog. Au fost alocate sute de posturi pentru structurile antidrog și am continuat investițiile în tehnică specifică. Am lansat sute de operațiuni care au dus la destructurarea a zeci de rețele de traficanți și la confiscarea unor cantități mari de droguri de toate tipurile, precum și la desființarea culturilor ilegale”,  a mai spus Cătălin Predoiu.
 
 
Citește și
Klaus Iohannis, la ultima ceremonie de deschidere a anului școlar în calitate de președinte (VIDEO)
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii