Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:21 05 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul apărării a avut o întrevedere cu omologul israelian. Situația de securitate din regiunea Mării Negre, printre subiectele discutate

ro

05 Sep, 2024 18:53 171 Marime text
Ministrul apărării, Angel TîlvărMinistrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut joi, 5 septembrie, la Tel Aviv, la sediul Ministerului Apărării din Israel, o întâlnire oficială cu omologul său, Yoav Gallant. Ministrul Tîlvăr a fost însoțit la această activitate de atașatul militar al României în Statul Israel, colonel Lucian Gurică.

Potrivit MApN, întâlnirea, care este a treia dintre cei doi miniștri ai apărării, a avut loc în marja vizitei în Israel a delegației guvernamentale condusă de Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu.

În cadrul discuțiilor bilaterale, cei doi miniștri au abordat aspecte privind mediul internațional de  securitate, cooperarea bilaterală în domeniul apărării, în domeniul tehnico-militar, precum și perspectivele cooperării NATO-Israel.

Ministrul român al apărării a făcut referire la situația de securitate din regiunea Mării Negre,  pe fondul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei, menționând rolul de furnizor de securitate al României în regiune și contribuția țării noastre la implementarea măsurilor de descurajare și apărare în regiunea Mării Negre.

Pe palierul relațiilor bilaterale româno-israeliene, demnitarul român a evidențiat legăturile tradiționale dintre cele două popoare. „În rândul societății israeliene există o importantă comunitate cu rădăcini istorice și legături tradiționale cu România, comunitate care apreciază și promovează valorile românești, constituind o veritabilă punte de legătură între popoarele noastre,” a arătat Angel Tîlvăr.

Ministrul român al apărării a apreciat, de asemenea, nivelul deosebit al cooperării dinte cele două țări în domeniul tehnico-militar și al industriei de apărare, cu rezultate concrete în cadrul procesului de modernizare a Armatei României, respectiv înzestrarea cu capabilități moderne: „Ne exprimăm disponibilitatea continuării cooperării bilaterale, inclusiv  pe acest palier al înzestrării cu capabilități militare moderne ale Armatei Române, în beneficiul ambelor state”, a declarat ministrul Tîlvăr.


În final, oficialul român a menționat disponibilitatea părții române privind continuarea dialogului politico-militar, în cadrul formatelor de cooperare bilaterale, inclusiv la nivel de experți, în vederea discutării proiectelor în derulare și a identificării unor proiecte viitoare.

Citește și: 

Prim-ministrul Marcel Ciolacu - „Restabilirea securității în Orientul Mijlociu este esențială. Doar în condiții de pace, se poate construi”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii