Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:33 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Apărării în vizită la Șantierele Navale din Istanbul și Gölcük (GALERIE FOTO)

ro

27 Jun, 2024 09:28 341 Marime text
foto: Facebook/Angel TîlvărPrezent, în zilele de 25 și 26 iunie, în Republica Turcia, la invitația omologului său Yaşar Güler, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a vizitat, împreună cu o delegație formată din reprezentanți ai conducerii unor structuri centrale ale ministerului, o serie de facilități de producție din industria de apărare.

Potrivit MApN, programul oficial a inclus Șantierele Navale din Istanbul și Gölcük și participarea la o prezentare susținută de conducerea ASFAT, companie din industria de apărare deținută de statul turc. Cu acest prilej, au fost purtate discuții referitoare la portofoliul companiei, precum și la modalitățile prin care aceasta poate sprijini dezvoltarea de capabilități de apărare de către România.

În discuțiile cu reprezentanții societăților din industria de apărare din zona Istanbulului, ministrul Tîlvăr a arătat că modernizarea și consolidarea capacităților Forțelor Navale Române continuă sa fie o preocupare principală a  Ministerului Apărării Naţionale, pledând, în acest sens, pentru intensificarea cooperării dintre companiile din industria de apărare din Republica Turcia și România.

„Ministerul Apărării Naționale rămâne determinat în valorificarea tuturor oportunităților de conectare a industriei naționale de apărare cu programele de înzestrare ale Armatei României, în special prin transfer de tehnologie modernă, producția în țară de echipamente militare de ultimă generație și asigurarea opțiunilor de mentenanță, pe plan național, pe toată durata de exploatare a tehnicii achiziționate prin aceste programe”, a arătat ministrul Angel Tîlvăr.

Forțele Navale Române au în derulare sau în pregătire programe importante de înzestrare, precum Sistemele de instalații mobile de lansare rachete anti-navă (SIML),  două elicoptere H215M echipate cu capabilități de luptă la suprafață, două vânătoare de mine din clasa Sandown – achiziționate printr-un acord de tip Guvern la Guvern între România și Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, prin care a fost sporită considerabil capacitatea de răspuns a țării noastre în fața amenințărilor cu mine marine.

Totodată, modernizarea fregatelor T 22 din dotare, proiectul de nave de patrulare pentru protecția infrastructurii critice din bazinul Mării Negre și pregătirea pentru tranziția către corvetele europene, prin participarea la programul comun de achiziție al Uniunii Europene, EPC – European Patrol Corvette, rămân proiecte prioritare care vor fi derulate pentru Forțele Navale.

Citește și: 

Rolul României ca aliat strategic în regiunea Mării Negre, evidențiat în cadrul unei noi runde a Dialogului Strategic România-Statele Unite
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii