Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 14 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Cătălin Predoiu, despre inundațiile din Galați - „Au fost evacuate peste 160 de persoane și au fost salvate 95 de vieți, situații critice“

ro

14 Sep, 2024 16:27 156 Marime text
Ministrul Cătălin Predoiu. Foto: MAI și RealitateaMarian-Cătălin Predoiu, viceprim-ministru, ministrul Afacerilor Interne a transmis astăzi condoleanțe celor patru familii îndoliate din județul Galați. 

De asemenea, legat de intervenția de căutare-salvare care s-a efectuat și continuă în acest moment, ministrul Predoiu a precizat că s-a intervenit cu toate trupele aflate la dispoziție în județul Galați și au fost aduse forțe din județele limitrofe. În total peste 160 de cadre ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit. De asemenea au fost puse în stare de pregătire, la nevoie, trupe de Jandarmerie și Poliție.

„În urma intervenției, au fost evacuate peste 160 de persoane, au fost salvate 95 de vieți, situații critice. Din păcate, după cum știți, au fost înregistrate și patru decese.

S-a intervenit cu toată tehnica din dotare, inclusiv cu elicoptere“ - a menționat ministrul Predoiu.


Totodată, în ceea ce privește viitorul imediat, MAI este în continuare în stare de alertă, cu toate trupele din zonă.

„Avem pregătite rezerve și în alte județe, dacă este necesar. Avem, atenție, și pe alte zone din alte județe, unde sunt coduri meteo severe și, de asemenea, este pregătită pentru intervenție toată tehnica din dotare, inclusiv elicoptere.

În același timp, aș dori să menționez că am fost în permanentă legătură cu domnul ministru al Apărării. Între cele două ministere există o bună conlucrare. Am fost în legătură cu domnul ministru Fechet, tot așa, pentru a vedea ce se întâmplă sub aspect meteo și pot să mai adaug că, în termeni de strategie, pregătim o serie de tabere pentru refugiați, în caz de nevoie.

Solicităm publicului, populației să urmărească cu atenție mesajele RO-Alert și a comunităților locale, autorităților locale, de asemenea, să urmeze aceste mesaje și să țină legătura cu autoritățile centrale, pentru a-și exercita atribuțiile pe zona lor de competență.

Vreau să mulțumesc tuturor celor care au intervenit, pompierilor salvatori, dar nu numai, tuturor celor care i-au ajutat, voluntarilor și să-i asigurăm că, sub aspectul logistic, vor avea tot ce le trebuie la dispoziție, ca și până acum“ - a mai precizat ministrul Predoiu.

Citește și: 

Militarii din cadrul Brigăzii 10 Geniu din Brăila intervin în sprijinul locuitorilor din județul Galați, afectați de inundații (VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii