Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:08 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, vizită inopinată la Casa Județeană de Pensii Bihor (GALERIE FOTO)

ro

20 Sep, 2024 19:40 538 Marime text
Sursa foto: MMSSMinistrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a efectuat o vizită inopinată la Casa Județeană de Pensii (CJP) Bihor. Ministrul a vorbit cu pensionarii prezenți, oferindu-le explicații detaliate cu privire la noua lege a pensiilor și la procesul de recalculare a acestora.

De asemenea, le-a solicitat angajaților CJP Bihor informații despre situațiile pe care le au pensionarii din Bihor, despre condițiile de lucru din instituție și despre cum sunt aplicate prevederile din noua lege a sistemului public de #pensii.

Potrivit reprezentanților MMSS, ministrul Simona Bucura-Oprescu a explicat că este cea mai mai amplă reformă din istoria sistemului public de pensii care are ca principal scop recalcularea pe contributivitate, predictibilitate pentru stagii complete de cotizare și creșterea sustenabilă a pensiilor. Simona Bucura-Oprescu le-a cerut funcționarilor care răspund pensionarilor să rămână în continuare dedicați, atenți și implicați astfel încât demersul legislativ să fie întregit de o aplicare corectă și coerentă a legii în folosul pensionarilor.

„Legea privind sistemul public de pensii aduce echitate pentru pensionari, astfel încât la muncă și contribuții egale să avem pensii egale, indiferent de momentul ieșirii la pensie. Este vital să continuăm să fim la dispoziția pensionarilor, astfel încât fiecare să simtă că suntem aici pentru ei! Vă mulțumesc pentru munca și mobilizarea dvs și vă asigur de tot sprijinul meu”, le-a transmis ministrul Simona Bucura-Oprescu angajaților Casei Județene de Pensii.

Cifrele din județul Bihor arată dimensiunea muncii depuse în această perioadă:
- Numărul total de pensionari: 133.432
- Numărul de dosare cu creșteri în urma recalculării: 99.188
- ⁠Pensia medie: 2.620 de lei.

Citește și: 

Incredibil ce pensie are Irinel Columbeanu, după recalculare! Cum se descurcă fostul milionar
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii