Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 08 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Geoană, după pătrunderea dronelor rusești în România – „ Sunt acte iresponsabile și potențial periculoase”

ro

08 Sep, 2024 13:34 254 Marime text
Mircea Geoană, Sursa foto. Ziua de Constanța




 
  • Fostul secretar general adjunct NATO, Mircea Geoană, susține că survolarea dronelor rusești pe teritoriul românesc sunt „acte  iresponsabile și potențial periculoase”.
 
Fostul secretar general adjunct NATO, Mircea Geoană, susține că survolarea dronelor rusești pe teritoriul românesc sunt „acte  iresponsabile și potențial periculoase”.
 
 
„De la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, fragmente de drone și rachete rusești au fost găsite pe teritoriul Aliat de mai multe ori. Deși nu sunt informații care să indice un atac intenționat al Rusiei împotriva aliaților, aceste acte sunt iresponsabile și potențial periculoase”, precizează Mircea Geoană, într-o postare pe Facebook.
 
De asemenea, el declară că drept răspuns la războiul provocat de Rusia, NATO și-a sporit semnificativ prezența pe Flancul său Estic, inclusiv în România prin măsuri de vigilență sporite.
 
„Am totală încredere în Armata României, în piloții noștri militari și în capabilitățile tehnice, inclusiv Radarul NATO care ne ajută să monitorizăm cu exactitate amenințările la adresa teritoriului național.
 
Autoritățile militare și civile vor continua analiza situației de fapt și vor adopta măsuri în consecință. Vreau ca românii, mai ales cei care au primit mesaj de alertă în miez de noapte, să știe că, la nivelul Alianței, depunem toate eforturile pentru menținerea unui climat de Securitate”, a mai punctat Mircea Geoană.


 
 



Citește și
Reacția premierului Marcel Ciolacu după ce o dronă rusească a pătruns în spațiul aerian al României – „ Astfel de situații vor fi mai dese”

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii