Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:21 09 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mircea Geoană- „NATO condamnă încălcarea spațiului aerian al României de către Rusia”

ro

09 Sep, 2024 14:04 194 Marime text
Mircea Geoană, foto: ZIUA de Constanța Mircea Geoană, secretarul general adjunct demisionar al NATO, a anunțat prin intermediul unei postări pe o pagina de socializare,că NATO condamnă ferm încălcarea spațiului aerian al României de către Rusia, într-o postare pe platforma X.

Geoană a subliniat că, deși nu există informații care să sugereze un atac intenționat asupra aliaților NATO, astfel de acțiuni sunt „iresponsabile și potențial periculoase.”
 

„NATO condamnă încălcarea spaţiului aerian al României de către Rusia. Deşi nu avem informaţii care să indice un atac intenţionat al Rusiei împotriva aliaţilor, aceste acte sunt iresponsabile şi potenţial periculoase”, a scris pe platforma X, Mircea Geoană, secretarul general adjunct demisionar al NATO.

Ieri, 08 septembrie, Geoană preciza tot prin intermediul unei postări pe pagina de socializare, că survolarea dronelor rusești pe teritoriul românesc sunt „acte  iresponsabile și potențial periculoase”. 

„De la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, fragmente de drone și rachete rusești au fost găsite pe teritoriul Aliat de mai multe ori. Deși nu sunt informații care să indice un atac intenționat al Rusiei împotriva aliaților, aceste acte sunt iresponsabile și potențial periculoase”, precizează Mircea Geoană, într-o postare pe Facebook.

 
De asemenea, el declară că drept răspuns la războiul provocat de Rusia, NATO și-a sporit semnificativ prezența pe Flancul său Estic, inclusiv în România prin măsuri de vigilență sporite.
 
„Am totală încredere în Armata României, în piloții noștri militari și în capabilitățile tehnice, inclusiv Radarul NATO care ne ajută să monitorizăm cu exactitate amenințările la adresa teritoriului național.




Citește și:

Mircea Geoană, după pătrunderea dronelor rusești în România – „ Sunt acte iresponsabile și potențial periculoase”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii