Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Misiunea Paris 2024 s-a încheiat azi pentru Team Romania! Sportivii români au ajuns acasă (FOTO)

ro

12 Aug, 2024 19:20 621 Marime text
Sursă foto: Facebook/Comitetul Olimpic și Sportiv Român
 
  • Ultima parte a delegației tricolore s-a întors de la Paris și a fost primită la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă.

Ultima parte a delegației tricolore s-a întors de la Paris și a fost primită la Salonul Oficial al Aeroportului Henri Coandă. Sportivi şi antrenori de la haltere, lupte, tenis de masă, polo şi atletism, a revenit azi de la Jocurile Olimpice de la Paris, fiind întâmpinată la Salonul Oficial al Aeroportului „Henri Coandă” de reprezentanţi ai federaţiilor, ai cluburilor, precum şi de familii şi prieteni, transmite Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Mihaela Cambei, vicecampioana olimpică de la haltere a fost așteptată de familia sa și emoționată să mulțumeasccă tuturor celor care au susținut-o.

„Vă mulțumesc pentru susținere celor care ați fost alături de noi, dar și celor de acaasă care ne-au transmis ennergia lor pozitivă. Un mare mulțumesc familiei mele, clubului CSM Onești și Federației!”.


Elisabeta Lipă, președinte ANS, i-a încurajat pe toti sportivii și tehnicienii să viseze deja la Los Angeles 2028.

„Vreau să-i felicit pe toţi sportivii şi pe toţi profesioniştii care au stat în spatele lor şi i-au ajutat pe parcursul acestui ciclu olimpic să fie cei mai buni dintre cei buni la Jocurile Olimpice. Nu de fiecare dată ne iese, dar de fiecare dată învăţăm şi primim o lecţie. Eu sunt ferm convinsă că vom fi mult mai puternici la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice. Cred că împreună putem să facem ca Los Angeles să fie mult mai bun decât Paris.

A venit finalul acestei ediţii a Jocurilor Olimpice şi acum ne putem bucura pentru acest loc 23 ocupat de România în clasamentul medaliilor. Ne bucurăm toţi pentru aceste nouă medalii”, a spus Elisabeta Lipă.

„Mulţumesc pentru tot ce ceea ce ne-aţi oferit la aceste Jocuri. Pentru unii dintre voi am plâns, pentru alţii ne-am bucurat, dar aşa este sportul, unul câştigă, altul pierde. Însă noi vă iubim pe toţi în egală măsură şi avem încredere că veţi reprezenta România în viitor şi mai bine”, le-a transmis sportivilor preşedinta ANS.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat că România a câştigat la Paris 9 medalii şi este convins că la următoarea ediţie, cea de la Los Angeles din 2028, va obţine peste 10.

„Când am plecat am spus că ne dorim undeva între 6 şi 8 medalii. Am obţinut 9 şi asta înseamnă că strategia noastră a fost una corectă şi reală. Am obţinut 9 medalii şi cred că puteam obţine 10 şi chiar 11 la această ediţie a Jocurilor, puteau fi chiar mai multe medalii de aur dacă ne uităm la de evoluţiile sportivilor noştri care au obţinut argint. De aceea sunt absolut convins că la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice vom trece de 10 medalii.

Ne bucurăm foarte mult că am ajuns acasă şi avem rezultate foarte bune care într-adevăr puteau fi şi mai bune. Am avut câteva locuri patru care puteau fi medalii de asemenea, am avut medalii de argint care puteau fi de aur, aşa că potenţialul este unul bun. Important este că a avut loc o creştere în acest ciclu olimpic, o demonstrează aceste nouă medalii şi locul ocupat de România în clasamentul pe naţiuni. Poziţia a 23-a ne dă încredere că ceea ce am construit până acum stă pe o bază solidă”, a confimat preşedintele COSR.


Team Romania a încheiat participarea la Jocurile Olimpice de la Paris cu nouă medalii: trei de aur, patru de argint şi două de bronz, clasându-se pe locul 23 în clasamentul pe naţiuni.

Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu).
Argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la cat. 49 kg.

Bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber şi de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol.



Citește și:
Yachting. Ebru Bolat, din Constanța, la Jocurile Olimpice Paris 2024: „E doar începutul! Cartea lui Ebru abia acum se scrie!“ (GALERIE FOTO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii