Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:15 25 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Yachting. Ebru Bolat, din Constanța, la Jocurile Olimpice Paris 2024 „E doar începutul! Cartea lui Ebru abia acum se scrie!“ (GALERIE FOTO)

ro

12 Aug, 2024 17:00 1247 Marime text

 Ebru Bolat. Sursa foto: Facebook (Ebru Bolat)
  • Ebru Bolat este prima sportivă din România care a participat la Jocurile Olimpice la yachting.  
 
Prima participare olimpică românească în competiția feminină de yachting s-a încheiat meritoriu pentru Ebru Bolat, din Constanța, care, la Jocurile Olimpice Paris 2024, s-a clasat pe un onorant loc 23.
 
Exigentă din fire, specific performerilor și celor care ating înalta performanță, Ebru Bolat menționează, la încheierea competiției, că voia să arate și mai mult și să se claseze și mai sus, însă, pe de altă parte, în condițiile în care, în ultimul an, a înregistrat un progres considerabil, la JO 2024 și-a putut arăta viteza și potențialul și e mândră de ea, acesta fiind doar începutul.
 
„Am fost foarte aproape“
 
„S-au încheiat Jocurile Olimpice Paris 2024 pentru mine. Am terminat pe locul 23 / 43 la general. M-am gândit la fiecare punct pierdut la o baliză sau aproape de sosire, puncte ce puteau fi evitate... Sunt lucrurile mărunte care îmi amintesc cât de mult contează fiecare punct.
 
Am avut momente bune în această competiție, unde mi-am putut arăta viteza și potențialul, deși rămân cu un gust amar... voiam să arăt și mai mult. Obiectivul meu era să fiu în prima jumătate și am fost foarte aproape (dar greșelile mele s-au adunat încet), așa că, la prima mea Olimpiadă, am terminat pe locul 23 din 43.
 
Totuși, sunt mândră de mine și de progresul făcut în ultimul an, simt că m-am îmbunătățit enorm și că ăsta e doar începutul! Cartea lui Ebru abia acum se scrie!
 
Mulțumesc pentru toate mesajele de susținere și îmi cer scuze că nu am răspuns în timpul Jocurilor. Acum am revenit! Mulțumiri speciale lui Kiley și Tarkan, pentru ajutorul lor în a vă ține la curent în timpul Jocurilor, astfel încât să mă pot concentra“, a fost mesajul lui Ebru Bolat.
 
Aceasta e dublă campioană europeană de juniori, dar a obținut și titlul de campioană europeană la clasele Zoom8 și Optimist, precum și titlul de vicecampionă mondială de junioare la Zoom8.
 
I-a adus flori în culorile tricolorului și i-a purtat noroc
 
În ziua a 3-a de concurs la JO Paris 2024, sportiva constănțeană a fost vizitată de Aurelia Grosu, consulul general al României la Marsilia, acolo unde a avut loc întrecerea olimpică de yachting.
 
„M-am bucurat foarte mult când am primit vizita dnei Consul General din Marsilia, Aurelia Grosu, care cred că mi-a purtat și noroc, deoarece în ziua 3, când a venit, am avut cea mai bună zi pe apă. Îmi pare tare rău că în dimineața aceea n-am putut sta mai mult de vorbă, iar după curse eram absolut epuizată și abia mă mai țineam pe picioare. Dar m-am bucurat enorm că a venit. Mi-a adus și flori în culorile tricolorului! Mulțumesc dna Aurelia Grosu pentru susținere!“, a menționat sportiva.
 
„O sursă de inspirație pentru tineri“
 
Consulul general al României la Marsilia a subliniat premiera pentru sportul românesc pe care a stabilit-o Ebru Bolat.
 
„Pentru prima dată în istorie, România este reprezentată la Jocurile Olimpice la proba de yachting de o sportivă. Ebru Bolat, o tânără de 24 de ani, ambițioasă, muncitoare și determinată să țintească cât mai sus, s-a calificat, după probe dure, la Jocurile Olimpice din Franța și participă la cursele de yachting individual feminin de la Marsilia.
 
Ebru Bolat practică de la 8 ani yachting-ul, un sport care nu este foarte cunoscut în țara noastră, motiv pentru care este motivată să ajungă pe un loc fruntaș și să contribuie la promovarea acestui sport frumos și plin de adrenalină, care este consacrat în toate țările, mai ales în cele cu deschidere la mare.
 
Ebru Bolat este o sursă de inspirație pentru tineri și merită toată susținerea noastră!“, a punctat Aurelia Grosu, pe parcursul competiției.
 
Multe lecții învățate
 
Prima sportivă din România care a participat la Jocurile Olimpice în competițiile de yachting, Ebru Bolat i-a avut alături la Paris 2024 pe antrenorul Goncalo Xavier Pereira de Carvalho, pe fizioterapeutul Răzvan Dumitrică și pe Ender Bolat, tatăl ei, care a fost oficial de echipă.
 
Acesta din urmă a subliniat că participarea lui Ebru la Jocurile Olimpice și clasarea ei în concurs au fost fantastice.
 
„S-au încheiat Jocurile Olimpice Paris 2024.

Sunt recunoscător lui Ebru pentru privilegiul de a fi aici, în Marsilia, în inima evenimentului, printre cei mai buni sportivi din lume la yachting, aliniați la competiția supremă, să trăiesc atmosfera extraordinară a Jocurilor Olimpice.
 
Yachtingul este, poate, un sport oarecum de nișă la noi în țară, dar în lume este un sport cu mare răspândire și mare audiență. Este sport olimpic chiar de la prima ediție a Jocurilor Olimpice, iar la ceremonia de deschidere, nu mai puțin de 13 sportivi la yachting au fost nominalizați ca portdrapel pentru țările lor, dintre care 5 sportive la clasa la care a concurat Ebru!
 
Organizarea în Marsilia a fost de top, francezii au reușit să facă un eveniment care, în primul rând, a asigurat sportivilor condiții excelente și, în același timp, a creat o atmosferă de sărbătoare pentru publicul larg.

Privind în acest context, încheiem aceste Jocuri Olimpice Paris 2024 cu o concluzie super pozitivă! Este fantastic că am reușit să participăm, să reprezentăm România și la yachting, la Marsilia, și să obținem această clasare! Un efort colectiv, în primul rând al lui Ebru, care a avut determinarea să meargă pe acest drum cu orice preț, apoi al nenumăraților susținători care au crezut în ea și în visul acesta de a avea România prezentă la Jocurile Olimpice Paris 2024 și la acest sport.
 
Ne-am întors acasă cu satisfacția acestei participări la Jocurile Olimpice, cu multe lecții învățate pe care suntem gata să le împărtășim și altora la noi în țară, astfel încât, de ce nu, să ne alăturăm țărilor «mari» în yachting și să fim prezenți la următoarele ediții și noi cu o delegație numeroasă (precum canotajul românesc)!
 
Hai România!“, este mesajul lui Ender Bolat
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Sursa foto galerie: Facebook (Ebru Bolat, Aurelia Grosu)

Citește și:
 
Jocurile Olimpice Paris 2024
Pentru Ebru Bolat, din Constanța, competiția feminină de yachting s-a încheiat meritoriu (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii