Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:16 30 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moment emoționant la Babadag. Viitorii militari au depus Jurământul Militar

ro

30 Aug, 2024 14:57 159 Marime text


Sursa foto: MApN


Astăzi, 30 august 2024, Șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, a participat la festivitatea organizată la Regimentul 307 Infanterie Marină Heracleea, din Babadag, județul Tulcea.

În mesajul transmis cu acest prilej, șeful Apărării i-a felicitat pe militari pentru decizia lor.

„V-ați asumat responsabilitățile, onoarea și demnitatea oferite de statutul de apărător al țării și al poporului român, valori la care ne raportăm ca militari și care i-au călăuzit pe înaintașii noștri în apărarea, chiar cu prețul vieții, a gliei strămoșești. Decizia dumneavoastră dovedește că aveți forța, caracterul și dedicarea necesare îndeplinirii serviciului militar, deopotrivă dificil și plin de satisfacții. Din clipa în care ați ales acest destin, sunt convins că aveți determinarea de a parcurge cu succes acest drum al serviciului militar„, a transmis generalul Gheorghită Vlad.


De asemenea, generalul Gheorghiță Vlad le-a adresat mulțumiri familiilor prezente la ceremonie pentru sprijinul pe care îl oferă militarilor.


2.187 de soldați profesioniști din toată țara au rostit legământul de credință față de Patrie, în cadrul unor ceremonii militare care au avut loc vineri, 30 august 2024, în mai multe garnizoane din țară.


După momentul depunerii jurământului militar, soldații profesioniști vor intra în etapa instruirii de specialitate în unitățile militare în care sunt repartizați.
 
Citește și:
MApNIncident de tragere în poligonul South Hills din Polonia, unde sunt artilerişti români
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii