Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Motivul pentru care au fost tăiați copacii de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța

ro

15 Jul, 2024 12:50 3451 Marime text
Opt copaci au fost tăiați pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu! Motivul pentru care s-a luat decizia tăierii a fost explicată de reprezentanții Primăriei Constanța.

Constănțenii care au ieșit la plimbare pe trotuarul proaspăt reabilitat de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din Constanța, în imediata vecinătate a Parcului Tăbăcărie au fost uimiți să observe că nu se mai face umbră îndeajuns cum se făcea înainte.

Potrivit reprezentanțiilor Primăriei Constanța, cei opt copaci au fost tăiați pentru că erau fie uscați și un pericol pentru trecători și autoturisme.


Cetățeanul care ne-a transmis informația ne-a spus că acești copaci au fost tăiați în apropiere de Hotel Zodiac, pe partea cu parcul și nu i se pare normal să se taie copaci care erau acolo de ani buni și ofereau umbră în această perioadă caniculară.

Oficial de la Primăria Constanța



Săptămâna trecută, echipele municipalității au tăiat 8 copaci uscați de pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu. În locul acestora, vor fi plantați puieți sănătoși.

Decizia de înlocuire a acestor copaci a fost luată pentru evitarea accidentelor generate de căderea lor, întrucât toți cei 8 prezentau un pericol iminent de prăbușire.

Primăria Municipiului Constanța, prin serviciul de specialitate, a monitorizat mai mult timp aceste exemplare. În ultimă instanță, s-a ajuns să se ia decizia de extracție.

Precizăm, de asemenea, că municipalitatea corelează activitatea de tăiere a arborilor în declin vegetativ sau uscați cu programul de plantare arbori anual în vederea regenerării vegetației.

Plantarea puietilor de arbori se execută în zonele deficitare în vegetație arboricolă sau acolo unde amplasamentul permite


Citește și 

Constănțeanul supărat Mai mulți copaci, tăiați, lângă parcul Tăbăcărie din Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii