Muntmark, tranzacție de aproape 1,2 milioane de euro cu Societatea Energetică Electrica SA
Muntmark, tranzacție de aproape 1,2 milioane de euro cu Societatea Energetică Electrica SA
28 Apr, 2023 12:44
ZIUA de Constanta
2247
Marime text
- Cedările de părți sociale ale asociaților Emanuel Muntmark și Cătălin Mrejeru către societatea Energetică Electrica SA s-au făcut în trei etape calendaristice distincte.
- Președintele Klaus Iohannis a vizitat, la Constanța, sediul firmelor lui Muntmark Emanuel.
- Societatea Energetică Electrica SA București s-a înființat în anul 2000, are capital mixt, acționar Statul Român prin Ministerul Energiei 48,79%, Acționari persoane fizice tip listă 4,33% (11151 acționari) și Acționari persoane juridice 46,88% (462 de acționari).
- Societatea deține emblema Electrica SA, desfășoară activități de consultanță pentru afaceri și management și este auditată de SC Deloitte Audit SRL.
Societatea Sunwind Energy SRL Constanța, achiziționată de către Societatea Energetică Electrica SA, s-a înființat la sfârșitul verii 2020, de către asociații fondatori Emanuel Muntmark, domiciliat în Monaco, cu 99% din capitalul social și Cătălin Mrejeru, cu diferența de 1%, activitate declarată producție energie electrică și sediul în bulevardul Tomis nr. 480.
Cedările de părți sociale ale asociaților Emanuel Muntmark și Cătălin Mrejeru către societatea Energetică Electrica SA s-au făcut în trei etape calendaristice distincte.
Prima etapă: iulie 2021. Aproape jumătate de milion de euro pentru Muntmark
La diferență de un an de la înființare, asociații Sunwind Energy SRL Constanța, Emanuel Muntmark prin reprezentant Sebastian Petre Enache din Constanța și Cătălin Mrejeru, în cadrul unei convocări la sediul Societății Energetică Electrica SA București, reprezentată de Director general (la acel moment) Georgeta-Corina Popescu și director financiar Mihai Darie, hotărăsc cooptarea societății Energetia Electrica SA prin reprezentanți, iar Emanuel Muntmark cesionează 30 de părți sociale.
Asociatul cedent al SC Sunwind Energy SRL Constanța, Emanuel Muntmark, a primit 445.000 mii euro de la Societatea Energetică Electrica SA, contravaloarea a 30 de părți sociale, în valoare nominală totală de 300 lei, reprezentând 30% din capitalul social al societății.
Societatea Energetică Electrica SA a fost reprezentată juridic de Țucă, Zbârcea și Asociații.
Structura capitalului social cu asociatul nou cooptat este reprezentată de: Muntmark Emanuel - asociat majoritar cu 69%, Societatea Energetică Electrica SA - cu 30% și Cătălin Mrejeru - 1%.
Cei trei asociați hotărăsc revocarea din funcția de administrator a lui Cătălin Mrejeru și propun ca administrarea societății să fie asigurată de un consiliu de administrație compus din trei membri, respectiv Cătălin Mrejeru, Georgeta-Corina Popescu și Sebastian Petre Enache.
A doua etapă: martie 2022. Încă 445.000 mii euro pentru Muntmark
În primăvara anului 2022, asociatul majoritar al SC Sunwind Energy SRL Constanța, Emanuel Muntmark, mai cesionează 30% către Societatea Energetică Electrica SA București, care devine asociat majoritar cu 60%, iar Emanuel Muntmark deține 39% și Cătălin Mrejeru 1%.
Muntmark Emanuel primește a doua tranșă de 445.000 mii euro de la Societatea Energetică Electrica SA, contravaloarea a 30 de părți sociale, în valoare nominală totală de 300 lei, reprezentând încă 30% din capitalul social al societății.
Asociații au mai hotărât retragerea lui Mrejeru Cătălin din funcția de administrator și din consiliul de administrație și înlocuirea acestuia cu Mihai Ioanițescu.
Structura capitalului social al SC Sunwind Energy SRL Constanța devine: asociat majoritar cu 60% - Societatea Energetică Electrica SA București, Muntmark Emanuel deține 39% și Mrejeru Cătălin 1%, iar consiliul de administrație îi are ca reprezentanți pe Georgeta-Corina Popescu, Sebastian Petre Enache și Mihai Ioanițescu.
Etapă interimară: vara 2022. Societatea Energetică Electrica SA București schimbă conducerea.
Directorul general al Societății Energetica Electrica SA București, Georgeta-Corina Popescu, demisionează și renunță la mandatul din consiliul de administrație al Sunwind Energy SRL Constanța, consiliu care se reconfigurează cu numirea Elenei Stancu, născută în Constanța, alături de Sebastian Petre Enache și Mihai Ioanițescu.
Societatea Energetică Electrica SA București este reprezentată de noul director general interimar Alexandru Aurelian Chiriță și de directorul executiv financiar Ștefan Alexandru Frangulea.
Etapa trei - martie 2023 și finalul tranzacției. Muntmark încasează în total 1.197.900 euro. Iohannis, în vizită la Muntmark.
La sfârșitul lunii martie a.c., asociații SC Sunwind Energy SRL Constanța se întrunesc în videoconferință pentru finalizarea preluării integrale a capitalului social de către Societatea Energetică Electrica SA București.
Prin urmare, Muntmark Emanuel cedează cele 39 de părți sociale și primește prețul de 297.908,76 euro, iar Cătălin Mrejeru cedează 1% și primește 7.447,72 euro și se retrag din calitate de asociați și respectiv administrator.
Ca urmare a finalizării transferului de capital social, noul asociat unic Societatea Energetică Electrica SA București, prin reprezentanți, hotărăsc revocarea din calitatea de membru al consiliului de administrație a constănțeanului Sebastian Petre Enache, reprezentantul lui Muntmark Emanuel pe toată perioada desfășurării tranzacției.
Consiliul de administrație al Societatății Energetica Electrica SA București, asociat unic în societatea Sunwind Energy SRL, este reprezentat de Alina Camelia Mustățea, Elena Stancu și Mihai Ioanițescu.
Totodată, noul asociat a decis schimbarea sediului social al societății din Constanța, bulevardul Tomis nr. 480, în București, str. Grigore Alexandrescu nr. 9.
Muntmark Emanuel a încasat în trei tranșe suma de 1.197.900 euro, reprezentând contravaloarea a 99 de părți sociale ale societății Sunwind Energy SRL.
Președintele Klaus Iohannis a vizitat, la Constanța, sediul firmelor lui Muntmark Emanuel
Administrația Prezidențială a postat pe site-ul instituției www.presidensy.ro un comunicat de presă prin care anunța vizita președintelui Klaus Iohannis la Renewable Energy School of Skills (RESS) - Școala Internațională de Competențe în Energie Regenerabilă de la Constanța.
Sediul vizitat de președintele României este situat în Constanța, pe bulevardul Tomis nr. 480, adresă la care Emanuel Muntmark a avut și sediul societății Sunwind Energy SRL , dar și al altor firme precum Monsson Operation SRL, Monsson Invest SR etc.
Potrivit presidency.ro, președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat joi, 13 aprilie 2023, Renewable Energy School of Skills (RESS) - Școala Internațională de Competențe în Energie Regenerabilă de la Constanța.
În continuare, redăm comunicatul oficial cu privire la vizita lui Klaus Iohannis la Renewable Energy School of Skills (RESS) - Școala Internațională de Competențe în Energie Regenerabilă de la Constanța.
„Formarea competențelor pentru tranziția climatică și cooperarea internațională în materie de educație pentru climă sunt obiective importante care fac parte din viziunea Președintelui Klaus Iohannis pentru un mediu mai curat.
Având în vedere atingerea neutralității climatice la nivelul Uniunii Europene până la mijlocul acestui secol, cererea de pe piața muncii pentru profesioniști în domeniul energiei verzi este în creștere. Nevoia de a găsi specialiști calificați este resimțită inclusiv de cetățenii interesați de investiții în energie regenerabilă pentru propria locuință.
În cadrul Renewable Energy School of Skills, sunt predate cursuri pentru calificarea și recalificarea adulților, dedicate tehnicienilor care lucrează în industria energiei regenerabile, în special energia eoliană și energia solară fotovoltaică. RESS a pregătit în 14 ani peste 10.000 de cursanți, iar mii de persoane din România și din străinătate urmează anual cursurile și ajung să lucreze în sectorul energiei regenerabile în toată Europa.
Totodată, centrul primește în vizită și elevi, contribuind la implementarea proiectelor educaționale privind schimbările climatice și mediul în școli, inclusiv Săptămâna Verde.
Securitatea energetică și posibilitatea ca cetățenii să poată beneficia de energie la un preț accesibil sunt esențiale pentru bunăstarea și dezvoltarea societății noastre și depind în mare măsură de reușita proiectelor care urmează să fie derulate. Pentru a putea realiza investițiile în noi capacități de producție a energiei regenerabile, așa cum sunt prevăzute de programe guvernamentale, inclusiv PNRR, este fundamental să dispunem de resursă umană calificată, care să asigure implementarea cu succes a acestor proiecte vitale.
Președintele României, Klaus Iohannis, susține învățarea continuă, o componentă importantă a proiectului România Educată, și un proces cu atât mai relevant într-un context socio-economic în care schimbările rapide necesită o adaptare permanentă la noile realități. Dezvoltarea competențelor necesare tranziției verzi reprezintă o prioritate în Anul European al Competențelor 2023. De asemenea, Planul Industrial aferent Pactului Verde European (European Green Deal), recent lansat de Comisia Europeană, urmărește îmbunătățirea competențelor și calificarea forței de muncă europene pentru a putea acoperi cererea industriei verzi“.
LIVE VIDEO
Președintele României, Klaus Iohannis, vizitează Școala Internațională de Competențe în Energie Regenerabilă de la Constanța (VIDEO)
Despre Societatea Energetică Electrica SA București
Societatea s-a înființat în anul 2000, are capital mixt, acționar Statul Român prin Ministerul Energiei 48,79%, Acționari persoane fizice tip listă 4,33% (11151 acționari) și Acționari persoane juridice 46,88% (462 de acționari).
Societatea deține emblema Electrica SA, desfășoară activități de consultanță pentru afaceri și management și este auditată de SC Deloitte Audit SRL.
Conducerea executivă a societății Energetica Electrica SA este asigurată de directorul general interimar Alexandru Aurelian Chiriță, directorul executiv financiar Ștefan Alexandru Frangulea, director IT Modran Mircea Toma, director distribuție Șujdea Livioara și director executiv Direcția dezvoltare afaceri Lambru Ioana-Andreea.
Administrarea societății Energetică Electrica SA București este asigurată de cetățeanul german născut la Suceava George Cristodorescu, de constănțeanul Dragoș Valentin Neacșu, de cetățeanul francez născut în Boston, S.U.A Radu Mircea Florescu, de Adrian Florin Lotrean, de Ion Cosmin Petrescu, de Gicu Iorga și de Bosoancă Iulian-Cristian.
Despre Muntmark Emanuel
Muntmark Emanuel este cetățean suedez, născut în Voluntari, Ilfov și în prezent are domiciliul în Monaco, Alle Crovetto Freres nr. 7, 98000, Principatul Monaco.
Muntmark Emanuel, ca persoană fizică, este asociat/acționar și/sau administrator, în acest moment în societățile Crucea Power Park SRL, Eco Power Wind SRL, Energo Windprod SRL, Foton Power Energy SRL, Monsson Trading SRL (strada Nicolae Titulescu, nr. 14), New Trend Energy SRL, Pecineaga Energies SRL, Vulturu Power Park SRL, Vulturu Wind Farm SRL, Green Energy Delamarina SRL, Gălbiori Wind Farm SRL, Magea Structures SRL, Mireasa Energies SRL, Monsson Alma SRL, Monsson Hydro Services SRL (Curtea de Argeș), Monsson Invest SRL, Monsson Logistic SRL, Monsson Operation SRL, Monsson Power SRL, și Plusenerg SA - strada Zorelelor, nr. 79.
Majoritatea societăților au sediul în județul Constanța și desfășoară activități în domeniul energiei electrice.
PRECIZĂRI:Cedările de părți sociale ale asociaților Emanuel Muntmark și Cătălin Mrejeru către societatea Energetică Electrica SA s-au făcut în trei etape calendaristice distincte.
Prima etapă: iulie 2021. Aproape jumătate de milion de euro pentru Muntmark
La diferență de un an de la înființare, asociații Sunwind Energy SRL Constanța, Emanuel Muntmark prin reprezentant Sebastian Petre Enache din Constanța și Cătălin Mrejeru, în cadrul unei convocări la sediul Societății Energetică Electrica SA București, reprezentată de Director general (la acel moment) Georgeta-Corina Popescu și director financiar Mihai Darie, hotărăsc cooptarea societății Energetia Electrica SA prin reprezentanți, iar Emanuel Muntmark cesionează 30 de părți sociale.
Asociatul cedent al SC Sunwind Energy SRL Constanța, Emanuel Muntmark, a primit 445.000 mii euro de la Societatea Energetică Electrica SA, contravaloarea a 30 de părți sociale, în valoare nominală totală de 300 lei, reprezentând 30% din capitalul social al societății.
Societatea Energetică Electrica SA a fost reprezentată juridic de Țucă, Zbârcea și Asociații.
Structura capitalului social cu asociatul nou cooptat este reprezentată de: Muntmark Emanuel - asociat majoritar cu 69%, Societatea Energetică Electrica SA - cu 30% și Cătălin Mrejeru - 1%.
Cei trei asociați hotărăsc revocarea din funcția de administrator a lui Cătălin Mrejeru și propun ca administrarea societății să fie asigurată de un consiliu de administrație compus din trei membri, respectiv Cătălin Mrejeru, Georgeta-Corina Popescu și Sebastian Petre Enache.
A doua etapă: martie 2022. Încă 445.000 mii euro pentru Muntmark
În primăvara anului 2022, asociatul majoritar al SC Sunwind Energy SRL Constanța, Emanuel Muntmark, mai cesionează 30% către Societatea Energetică Electrica SA București, care devine asociat majoritar cu 60%, iar Emanuel Muntmark deține 39% și Cătălin Mrejeru 1%.
Muntmark Emanuel primește a doua tranșă de 445.000 mii euro de la Societatea Energetică Electrica SA, contravaloarea a 30 de părți sociale, în valoare nominală totală de 300 lei, reprezentând încă 30% din capitalul social al societății.
Asociații au mai hotărât retragerea lui Mrejeru Cătălin din funcția de administrator și din consiliul de administrație și înlocuirea acestuia cu Mihai Ioanițescu.
Structura capitalului social al SC Sunwind Energy SRL Constanța devine: asociat majoritar cu 60% - Societatea Energetică Electrica SA București, Muntmark Emanuel deține 39% și Mrejeru Cătălin 1%, iar consiliul de administrație îi are ca reprezentanți pe Georgeta-Corina Popescu, Sebastian Petre Enache și Mihai Ioanițescu.
Etapă interimară: vara 2022. Societatea Energetică Electrica SA București schimbă conducerea.
Directorul general al Societății Energetica Electrica SA București, Georgeta-Corina Popescu, demisionează și renunță la mandatul din consiliul de administrație al Sunwind Energy SRL Constanța, consiliu care se reconfigurează cu numirea Elenei Stancu, născută în Constanța, alături de Sebastian Petre Enache și Mihai Ioanițescu.
Societatea Energetică Electrica SA București este reprezentată de noul director general interimar Alexandru Aurelian Chiriță și de directorul executiv financiar Ștefan Alexandru Frangulea.
Etapa trei - martie 2023 și finalul tranzacției. Muntmark încasează în total 1.197.900 euro. Iohannis, în vizită la Muntmark.
La sfârșitul lunii martie a.c., asociații SC Sunwind Energy SRL Constanța se întrunesc în videoconferință pentru finalizarea preluării integrale a capitalului social de către Societatea Energetică Electrica SA București.
Prin urmare, Muntmark Emanuel cedează cele 39 de părți sociale și primește prețul de 297.908,76 euro, iar Cătălin Mrejeru cedează 1% și primește 7.447,72 euro și se retrag din calitate de asociați și respectiv administrator.
Ca urmare a finalizării transferului de capital social, noul asociat unic Societatea Energetică Electrica SA București, prin reprezentanți, hotărăsc revocarea din calitatea de membru al consiliului de administrație a constănțeanului Sebastian Petre Enache, reprezentantul lui Muntmark Emanuel pe toată perioada desfășurării tranzacției.
Consiliul de administrație al Societatății Energetica Electrica SA București, asociat unic în societatea Sunwind Energy SRL, este reprezentat de Alina Camelia Mustățea, Elena Stancu și Mihai Ioanițescu.
Totodată, noul asociat a decis schimbarea sediului social al societății din Constanța, bulevardul Tomis nr. 480, în București, str. Grigore Alexandrescu nr. 9.
Muntmark Emanuel a încasat în trei tranșe suma de 1.197.900 euro, reprezentând contravaloarea a 99 de părți sociale ale societății Sunwind Energy SRL.
Președintele Klaus Iohannis a vizitat, la Constanța, sediul firmelor lui Muntmark Emanuel
Administrația Prezidențială a postat pe site-ul instituției www.presidensy.ro un comunicat de presă prin care anunța vizita președintelui Klaus Iohannis la Renewable Energy School of Skills (RESS) - Școala Internațională de Competențe în Energie Regenerabilă de la Constanța.
Sediul vizitat de președintele României este situat în Constanța, pe bulevardul Tomis nr. 480, adresă la care Emanuel Muntmark a avut și sediul societății Sunwind Energy SRL , dar și al altor firme precum Monsson Operation SRL, Monsson Invest SR etc.
Potrivit presidency.ro, președintele României, Klaus Iohannis, a vizitat joi, 13 aprilie 2023, Renewable Energy School of Skills (RESS) - Școala Internațională de Competențe în Energie Regenerabilă de la Constanța.
În continuare, redăm comunicatul oficial cu privire la vizita lui Klaus Iohannis la Renewable Energy School of Skills (RESS) - Școala Internațională de Competențe în Energie Regenerabilă de la Constanța.
„Formarea competențelor pentru tranziția climatică și cooperarea internațională în materie de educație pentru climă sunt obiective importante care fac parte din viziunea Președintelui Klaus Iohannis pentru un mediu mai curat.
Având în vedere atingerea neutralității climatice la nivelul Uniunii Europene până la mijlocul acestui secol, cererea de pe piața muncii pentru profesioniști în domeniul energiei verzi este în creștere. Nevoia de a găsi specialiști calificați este resimțită inclusiv de cetățenii interesați de investiții în energie regenerabilă pentru propria locuință.
În cadrul Renewable Energy School of Skills, sunt predate cursuri pentru calificarea și recalificarea adulților, dedicate tehnicienilor care lucrează în industria energiei regenerabile, în special energia eoliană și energia solară fotovoltaică. RESS a pregătit în 14 ani peste 10.000 de cursanți, iar mii de persoane din România și din străinătate urmează anual cursurile și ajung să lucreze în sectorul energiei regenerabile în toată Europa.
Totodată, centrul primește în vizită și elevi, contribuind la implementarea proiectelor educaționale privind schimbările climatice și mediul în școli, inclusiv Săptămâna Verde.
Securitatea energetică și posibilitatea ca cetățenii să poată beneficia de energie la un preț accesibil sunt esențiale pentru bunăstarea și dezvoltarea societății noastre și depind în mare măsură de reușita proiectelor care urmează să fie derulate. Pentru a putea realiza investițiile în noi capacități de producție a energiei regenerabile, așa cum sunt prevăzute de programe guvernamentale, inclusiv PNRR, este fundamental să dispunem de resursă umană calificată, care să asigure implementarea cu succes a acestor proiecte vitale.
Președintele României, Klaus Iohannis, susține învățarea continuă, o componentă importantă a proiectului România Educată, și un proces cu atât mai relevant într-un context socio-economic în care schimbările rapide necesită o adaptare permanentă la noile realități. Dezvoltarea competențelor necesare tranziției verzi reprezintă o prioritate în Anul European al Competențelor 2023. De asemenea, Planul Industrial aferent Pactului Verde European (European Green Deal), recent lansat de Comisia Europeană, urmărește îmbunătățirea competențelor și calificarea forței de muncă europene pentru a putea acoperi cererea industriei verzi“.
LIVE VIDEO
Președintele României, Klaus Iohannis, vizitează Școala Internațională de Competențe în Energie Regenerabilă de la Constanța (VIDEO)
Despre Societatea Energetică Electrica SA București
Societatea s-a înființat în anul 2000, are capital mixt, acționar Statul Român prin Ministerul Energiei 48,79%, Acționari persoane fizice tip listă 4,33% (11151 acționari) și Acționari persoane juridice 46,88% (462 de acționari).
Societatea deține emblema Electrica SA, desfășoară activități de consultanță pentru afaceri și management și este auditată de SC Deloitte Audit SRL.
Conducerea executivă a societății Energetica Electrica SA este asigurată de directorul general interimar Alexandru Aurelian Chiriță, directorul executiv financiar Ștefan Alexandru Frangulea, director IT Modran Mircea Toma, director distribuție Șujdea Livioara și director executiv Direcția dezvoltare afaceri Lambru Ioana-Andreea.
Administrarea societății Energetică Electrica SA București este asigurată de cetățeanul german născut la Suceava George Cristodorescu, de constănțeanul Dragoș Valentin Neacșu, de cetățeanul francez născut în Boston, S.U.A Radu Mircea Florescu, de Adrian Florin Lotrean, de Ion Cosmin Petrescu, de Gicu Iorga și de Bosoancă Iulian-Cristian.
Despre Muntmark Emanuel
Muntmark Emanuel este cetățean suedez, născut în Voluntari, Ilfov și în prezent are domiciliul în Monaco, Alle Crovetto Freres nr. 7, 98000, Principatul Monaco.
Muntmark Emanuel, ca persoană fizică, este asociat/acționar și/sau administrator, în acest moment în societățile Crucea Power Park SRL, Eco Power Wind SRL, Energo Windprod SRL, Foton Power Energy SRL, Monsson Trading SRL (strada Nicolae Titulescu, nr. 14), New Trend Energy SRL, Pecineaga Energies SRL, Vulturu Power Park SRL, Vulturu Wind Farm SRL, Green Energy Delamarina SRL, Gălbiori Wind Farm SRL, Magea Structures SRL, Mireasa Energies SRL, Monsson Alma SRL, Monsson Hydro Services SRL (Curtea de Argeș), Monsson Invest SRL, Monsson Logistic SRL, Monsson Operation SRL, Monsson Power SRL, și Plusenerg SA - strada Zorelelor, nr. 79.
Majoritatea societăților au sediul în județul Constanța și desfășoară activități în domeniul energiei electrice.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Klaus Iohannis a ajuns la Mănăstirea „Peştera Sf. Apostol Andrei“ din județul Constanța (FOTO)
Președintele României, Klaus Iohannis, în vizită la Constanța
Președintele Klaus Iohannis
„Nu vor exista tăieri de salarii! Oricine afirmă altceva greșește!“ (VIDEO)
Președintele României
„Trebuie găsite cele mai bune soluții pentru a proteja fermierul român și pentru a ajuta, în același timp, Ucraina“ (VIDEO)
Constanța
Klaus Iohannis despre posibilitatea de comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare - „Este posibilă amânarea localelor"!
Tags: Emanuel Muntmark
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii