Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 11 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Navă sub pavilion Barbados, încărcată cu produse laminate, eșuată pe Canalul Sulina (GALERIE FOTO)

ro

11 Sep, 2024 17:40 159 Marime text
Sursa galeriei foto: ANRÎn data de 10 septembrie 2024, nava HOPTERIX, sub pavilion Barbados, încărcată cu produse  laminate, a eșuat în timp ce naviga amonte pe Canalul Sulina, în dreptul milei 17, mal drept. Nava avea ca destinație Portul Brăila.

Potrivit ANR, remorcherul SULINA 2, aparținând Regiei Autonome “Administrația Fluvială a Dunării de Jos’” (AFDJ) Galați, a fost trimis în zonă pentru efectuarea operațiunilor de dezeșuare.

De asemenea, o echipă din cadrul Căpităniei Portului Sulina a fost prezentă la fața locului pentru a monitoriza situația.

Pentru că operațiunea de dezeșuare nu a fost posibilă cu un singur remorcher, în această dimineață a fost trimis în asistență și un al doilea remorcher, GALAȚI 3.

„Nava HOPTERIX este eșuată în ax longitudinal cu șenalul navigabil ceea ce face ca traficul în zonă să nu fie restricționat. Totodată nu au fost înregistrate urme de poluare.
Căpitănia Portului Sulina a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele si împrejurările producerii acestui eveniment“ - transmite ANR.

Citește și: 

Intervenție de urgență în Delta Dunării! O navă sub pavilion Barbados a eșuat pe Canalul Sulina
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii