Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 29 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicolae Ciucă face precizări despre ce semnifică achiziția avioanelor F-35 ce vor înlocui F-16

ro

28 Aug, 2024 21:30 223 Marime text
Nicolae Ciucă/Sursa foto: Facebook







Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat astăzi, 28 august 2024 că achiziţia avioanelor F-35, care vor înlocui actuala flotă de F-16, reflectă angajamentul ţării noastre de a menţine superioritatea aeriană într-un peisaj nesigur, care evoluează rapid.
 
„Voi milita întotdeauna pentru o Românie sigură și modernă, iar securitatea țării este intrinsec legată de forța și modernizarea forțelor noastre armate. De aceea, mă bucur că a fost publicat proiectul de lege pentru achiziția avioanelor F-35, care vor înlocui actuala flotă de F-16.
 
Această decizie reflectă angajamentul nostru de a menține superioritatea aeriană într-un peisaj nesigur, care evoluează rapid. Vedem cum ultimii ani au adus în domeniul aerian o nouă realitate: dronele, rachetele ghidate și alte tehnologii avansate au devenit o normă.
Subliniez: România trebuie să țină pasul cu aceste evoluții.”, a spus Nicolae Ciucă pe Facebook.

 
„Având în vedere poziția strategică a României pe Flancul Estic al NATO, rolul nostru în asigurarea securității întregii alianțe este unul crucial. Integrarea avioanelor F-35 în forțele noastre aeriene nu se referă doar la protejarea frontierelor și a spațiului nostru aerian; este un pas vital în consolidarea apărării colective a NATO. Astfel, rolul României în arhitectura de securitate nord-atlantică va deveni mult mai important”, a adăugat Ciucă.

Din punctul său de vedere, România trebuie să rămână vigilentă și pregătită pentru orice.

„Pe măsură ce regimurile autocratice continuă să sfideze determinarea națiunilor occidentale de a proteja democrația, România trebuie să rămână vigilentă și pregătită pentru orice. Modernizarea armatei noastre nu este doar o necesitate, este o responsabilitate. Împreună cu PNL, sunt pe deplin angajat să mă asigur că România continuă să fie o țară puternică, sigură și pregătită să facă față oricărei provocări”, a precizat președintele Senatului, Nicolae Ciucă.


 
Citește și
Nicolae Ciucă„Legea pensiilor construită pentru eliminarea inechităților. Nimeni nu va avea pensia scăzută“
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii