Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:00 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O altfel de intervenție în școlile din muncipiul Constanța

ro

30 May, 2024 18:34 662 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța





 
  • Ieri, polițiștii Poliției Municipiului Constanța au luat cu asalt școlile. Au fost solicitați de cadrele didactice să intervină, dar nu la apeluri 112, ci pentru a face cunoștință cu elevii și a-i învăța cum să să fie în siguranță, acasă, pe stradă sau în școală.
 

„Copii de toate vârstele i-au ascultat cu maximă atenție pe colegii noștri și au învățat, prin jocuri și concursuri, cum să traverseze strada și cum să circule în siguranță cu bicicleta”, spun polițiștii din Constanța.
 

De asemenea, au învățat despre responsabilitatea în comunitate și că, dacă au nevoie de ajutor, pot cere sprijinul primului polițist întâlnit sau pot apela numărul 112.
 
Polițiștii le-au vorbit și despre pericolele la care se expun dacă pleacă de acasă, capcanele internetului, interacțiunea cu persoanele străine și le-au explicat că rolul nostru este de a proteja și ajuta, potrivit IPJ Constanța.
 
Dar cel mai așteptat moment al întâlnirii a fost cel în care au putut urca în autospecialele de poliție și folosit girofarurile.
 
 
 
 Citește și
 
 Știri ConstanțaBărbat de 27 ani, arestat în urma perchezițiilor din cadrul acțiunii Jupiter
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii