Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:26 07 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O nouă victorie a Allianz-Țiriac Asigurări la CNSC împotriva Administrației Porturilor Maritime SA Constanța (DOCUMENT)

ro

07 Oct, 2024 17:00 167 Marime text
  • Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat o decizia la contestația formulată de Allianz Țiriac Asigurări SA, lider de Asociere și Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare, împotriva raportului procedurii de atribuire și împotriva comunicării întocmite de către Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța, în calitate de în cadrul procedurii simplificate, organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect: „Asigurarea pentru răspundere profesională a membrilor Consiliului de Administrație, a Directorului General și a Directorului Financiar din cadrul CN APM SA Constanța”
  • Consiliul a admis contestația depusă de Allianz Țiriac Asigurări SA,  în contradictoriu cu CN APM SA Constanța și a anulat raportul procedurii și actele subsecvente acestuia și obligă entitatea contractantă, ca, în termen de 10 zile de la primirea deciziei Consiliului, să reevalueze documentele de calificare depuse de Allianz Țiriac Asigurări SA, cu respectarea dispozițiilor legale și a celor evocate în considerente
  • Decizia este obligatorie și împotriva ei se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare
  • Reamintim că în luna septembrie, CNSC a admis o altă contestație formulată de Allianz - Țiriac Asigurări SA în contradictoriu cu Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța și a anulat raportul procedurii și actele subsecvente acestuia în cadrul licitației de atribuire a contractului de servicii având ca obiect „asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule (R.C.A.)”
 
 
 
Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a adoptat o decizia la contestația formulată de Allianz Țiriac Asigurări SA, lider de Asociere și Marsh Broker de Asigurare-Reasigurare, cu sediul în municipiul București, împotriva raportului procedurii de atribuire nr. 35726 din 26.08.2024, precum și împotriva comunicării nr. 35728 din 26.08.2024, întocmite de către Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime" SA Constanța, în calitate de entitate contractantă, în cadrul procedurii simplificate, organizată în vederea atribuirii contractului având ca obiect: „Asigurarea pentru răspundere profesională a membrilor Consiliului de Administrație, a Directorului General și a Directorului Financiar din cadrul CN APM SA Constanța”, cod CPV: 66516500-5.
 
Allianz Țiriac Asigurări SA a solicitat anularea raportului procedurii de atribuire nr. 35726/26.08.2024 și implicit a rezultatului privind anularea procedurii de atribuire, precum și a comunicării nr. 35728/26.08.2024 prin care entitatea contractantă i-a comunicat contestatorului rezultatul privind procedura de atribuire a contractului sectorial de servicii, precum și a tuturor actelor anterioare și subsecvente raportului procedurii și care privesc rezultatul de respingere a ofertei Asocierii ca inacceptabilă și neconformă și excluderea acesteia de la procedura de atribuire, pentru motive de netemeinicie și nelegalitate (actele anterioare includ, dar fără a se limita la procesul verbal nr. 3 înregistrat cu nr. 1268 SAPG/14.08.2024 și procesul verbal nr. 4 înregistrat cu nr. 1311/SAPG/14.08.2024) și obligarea autorității contractante la reluarea procedurii de atribuire, prin evaluarea ofertei tehnice și financiare a contestatorului și aplicarea criteriului de atribuire, urmare a anularii cauzei de excludere invocate în mod nelegal și nejustificat de entitatea contractantă.
 
Pentru aceste motive și a baza documentelor depuse de părți, CNSC a admis contestația depusă de Allianz Țiriac Asigurări SA,  în contradictoriu cu CN APM SA Constanța și a anulat raportul procedurii și actele subsecvente acestuia și obligă entitatea contractantă, ca, în termen de 10 zile de la primirea deciziei Consiliului, să reevalueze documentele de calificare depuse de Allianz Țiriac Asigurări SA, cu respectarea dispozițiilor legale și a celor evocate în considerente.
 
Decizia este obligatorie și împotriva ei se poate formula plângere în termen de 10 zile de la comunicare, vezi secțiunea „documente".
 
 Despre Allianz - Țiriac Asigurări SA
 
Potrivit termene.ro, firma Allianz - Țiriac Asigurări SA a fost înființată în anul 1994, adresa sediului social este în municipiul București, iar obiectul principal de activitate la Recom este „Alte activități de asigurări (exceptând asigurările de viață)“.
 
Pachetul de acțiuni al Allianz - Țiriac Asigurări SA este deținut de Allianz Holding Eins GMBH (cu 52,1645%), Tiriac Asset Holdings Limited (cu 44,79027%), Cristian Constantinescu (2,7325%) și Gavril Mureșan (cu 0,31273%). 
 
Calitatea de administrator este deținută de Anca Bugeanu, Mario Ferrero, Roxana - Michaela Mircea, Petros Papanikolaou și Petru Ion Văduva.
 
Platforma termene.ro informează că Allianz - Țiriac Asigurări SA are peste 10.000 de contracte câștigate - achiziții directe și în jur de 270 de contracte câștigate - achiziții publice din 2007 până în prezent, potrivit informațiilor publice din SICAP/SEAP (data ultimei actualizări – 8 septembrie 2024).

Reamintim că în luna septembrie, CNSC a admis o altă contestație formulată de Allianz - Țiriac Asigurări SA în contradictoriu cu Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța și a anulat raportul procedurii și actele subsecvente acestuia în cadrul licitației de atribuire a contractului de servicii având ca obiect „asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terțelor persoane prin accidente de vehicule (R.C.A.)”.
 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Pentru documentarea acestui articol s-au folosit informații și de pe platforma termene.ro.
 
 
Citește și:

 Raportul procedurii și actele subsecvente, anulate Allianz-Țiriac Asigurări a învins Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța la CNSC
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii