Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:29 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial al DIICOT, audiat la Comisia pentru drepturile omului în cazul incidentelor cu droguri de la Festivalul Saga

ro

10 Jun, 2022 17:02 1200 Marime text
Imagine de la un festival, foto: pixabay Anca Dragu, preşedintele Comisiei pentru drepturile omului din Senat, a declarat vineri că, în urma discuţiei cu Valentin Cotoară, procuror şef adjunct al Secţiei de Combatere a Traficului de Droguri din DIICOT, privind incidentele provocate de consumul de droguri la Festivalul Saga din Capitală, s-a stabilit organizarea unei dezbateri cu privire la o serie de propuneri legislative ale DIICOT care vizează modificarea cadrului legal legat de traficul şi consumul de droguri, unde vor fi invitaţi să participe toţi cei cu responsabilităţi în domeniu.

 

"Discuţia a vizat, pe de o parte, cazul Saga, ce se întâmplă acolo, unde stăm, la ce să ne aşteptăm, care este viitorul acestei anchete. Şi nu cumva cazul Saga presupune şi modificarea legislaţiei? Răspunsul DIICOT a venit clar: da, noi avem deja nişte propuneri legislative în acest sens.


Urmează să discutăm concret, pe măsurile dumnealor, vom avea o discuţie în maximum două săptămâni despre propunerile legislative. Trebuie să le primim, să le parcurgem şi apoi să stăm la masă, să vedem despre ce e vorba. S-ar putea să fie şi senatori care să aibă ceva în lucru (...). Asta a fost o primă discuţie de explorare mai degrabă. Am vorbit cu domnul procuror, să venim şi cu Ministerul Afacerilor Interne la masă, vom aduce la masă pe toţi cei cu responsabilitate în ceea ce priveşte traficul şi consumul de droguri", a precizat Dragu pentru AGERPRES.


Ea a adăugat că procurorul Valentin Cotoară i-a transmis că au fost deschise 104 cauze după scandalul cu droguri de la Festivalul Saga.
 

"Despre Saga, mi-a spus că au deschis 104 cauze, dosare care cuprind şi consum - consumul este întotdeauna asociat sau din el ajung şi dosare de trafic. Trecuseră toate cele 104 cazuri prin mâna procurorului şef adjunct de la această secţie.


Acum, sunt în faza în care se analizează substanţele de la acest festival şi pe urmă vor începe lucrul cu poliţia, cu departamentele de specialitate ale poliţiei. Perioada pentru instrumentarea cazului, finalizare până la instanţă, undeva la şase luni - un an. Asta au ei în vedere, pe baza experienţei de până acum", a menţionat Anca Dragu.




Sursa: Agerpres 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii