Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 17 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la Ministerul Sănătății! Cum se va desfășura examenul de rezidențiat

ro

17 Sep, 2024 16:18 153 Marime text
În urma unor consultări interne, asociațiile studenților la medicină din universitățile și facultățile de profil au informat Ministerul Sănătății cu privire la faptul că majoritatea studenților au optat pentru menținerea actualei forme de desfășurare a concursului de rezidențiat. 

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății, în urma discuțiilor dintre ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila și reprezentanții studenților, s-a ajuns la un acord privind susținerea punctului de vedere majoritar al studenților de a continua organizarea concursului de rezidențiat prin concurs unitar, național, pentru domeniul medicină, domeniul medicină dentară şi, respectiv, domeniul farmacie, cu tematică şi bibliografie unice.

De asemenea, Ministerul Sănătății susține prelungirea termenului minim de comunicare a bibliografiei de concurs de la 6 luni, la 12 luni.

Reprezentanții studenților au apreciat, de asemenea, modificarea recent adoptată de Ministerul Sănătății și Ministerul Educației, care permite recunoașterea stagiilor de practică efectuate în străinătate direct de către coordonatorul de rezidențiat din centrul în care aceștia își desfășoară activitatea.

Citește și: 

Medicii rezidenți care se specializeză în radioterapie vor face mai mulți ani de pregătire
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii