Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:26 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

OMD Mangalia Două zile de cântec și voie bună la Festivalul „Trăiri și emoții românești“, aflat la cea de-a treia ediție. Peste 200 de participanți din toată țară!

ro

27 Jun, 2024 16:27 639 Marime text
  • Festivalul „Trăiri și Emoții Românești“, aflat la cea de-a treia ediție, s-a desfășurat în piațeta Casei de Cultură Mangalia, între 25-26 iunie 2024.
  • Printre organizatori s-au numărat: Organizația de Management al Destinației (OMD) Mangalia, Direcția Cultură și Sport Mangalia, Asociația Down Plus București și Bebe Mihu.
  • Festivalul a fost împărțit în următoarele probe de concurs: proba de poezie, proba de cântec tradițional, proba mamelor, proba de dans popular românesc, proba costumului popular, premiere.
 
 Între 25-26 iunie 2024, în piațeta Casei de Cultură Mangalia, s-a desfășurat Festivalul „Trăiri și Emoții Românești“, aflat la cea de-a treia ediție.
 
Eliza Cucu, șef serviciu la Direcția de Cultură și Sport din cadrul Primăriei Mangalia ne-a povestit că la festival au participat circa 200 de copii, tineri și adulți din toată țara, cu dezabilități și cu sindromul down.

Festivalul „Trăiri și Emoții Românești“, aflat la cea de-a treia ediție, a fost organizat de Organizația de Management al Destinației (OMD) Mangalia,  Direcția Cultură și Sport Mangalia, Asociația Down Plus București și Bebe Mihu.
 
Sursa foto - facebook/Asociatia Down Plus Bucuresti


Evenimentul a avut loc în piațeta Casei de Cultură Mangalia, între 25-26 iunie 2024 și a fost prezentat de Monica Angels.
 

„Primăria Mangalia a pus la dispoziție spațiul în care s-a desfășurat festivalul și sonorizarea. Au fost două zile de neuitat: și pentru participanți, și pentru spectatori!“, a punctat Eliza Cucu, șef serviciu la Direcția de Cultură și Sport din cadrul Primăriei Mangalia.

Scopul organizatorilor festivalului este dorința de a transmite mai departe generațiilor viitoare tot ceea ce înseamnă valorile și originile românești.

„Gazda spectacolului din perioada 25-26 iunie a fost Direcția Cultură și Sport Mangalia, cu susținerea Primariei Mangalia, a Asociația pentru Dialog și Valori Universale, dar și a lui Bebe Mihu. Festivalul a pornit din pura iubire a Georgetei Bucur pentru tradițiile românești, pentru portul popular, pentru oamenii care constituie originea țării noastre. Este un festival pornit din dorința de a transmite mai departe generațiilor viitoare tot ceea ce înseamnă valorile și originile românești, dar, în același timp, și un festival al integrării sociale prin intermediul culturii“, precizează Asociația Down Plus București.

 
Festivalul a fost împărțit în următoarele probe de concurs: proba de poezie, proba de cântec tradițional, proba mamelor, proba de dans popular românesc, proba costumului popular, premiere. Magia a fost prezentă pe întregul parcurs al evenimentului, iar participanții s-au bucurat să aibă alături prieteni frumoși din toată țara.
 

Sursa foto - facebook/Asociatia Down Plus Bucuresti

„Cu toții au pregătit costume populare superbe specifice zonelor lor, dar și coregrafii care mai de care. Cum vă spuneam, acesta a fost și un festival al incluziunii, căci alături de noi au fost balerinele de la Ansamblul de balet Arabesque, dar și Școala Gimnazială Nr. 1 Sfinții Voievozi.



Tot spectacolul a fost de poveste, iar pentru asta, desigur, fiecare participant a fost un câștigător. Felicităm toți participanții, le mulțumim că ne-au fost alături, le mulțumim tuturor coregrafilor & coordonatorilor pentru efortul depus și vă invităm deja pe toți să vă pregătiți pentru ediția viitoare”, au mai transmis reprezentanții Asociației Down Plus București.

 


PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și:

 
OMD Mangalia, anunț îmbucurător pentru turiști. ABADL a început lucrările de înnisipare între stațiunile Neptun și Venus

OMD Mangalia prezintă agenda evenimentelor, în cadrul unui eveniment la Jupiter, județul Constanța
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii