Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:17 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Operațiunea „Blocada” în Constanța. Șofer băut și posibil drogat pe strada Hatman Arbore

ro

27 Oct, 2024 13:02 360 Marime text
foto: IPJ Constanța


În noaptea de 26 spre 27 octombrie, polițiștii din Constanța au desfășurat o acțiune intensificată în cadrul operațiunii Blocada, menită să asigure un climat de ordine și siguranță publică. Scopul principal al acestei acțiuni a fost creșterea siguranței rutiere și prevenirea traficului și consumului de droguri în zona municipiului.

Pe parcursul acțiunii, peste 200 de persoane au fost legitimate, 98 de vehicule au fost verificate, iar 54 de locații publice, inclusiv baruri și săli de jocuri de noroc, au fost inspectate pentru a depista eventuale nereguli. În urma acestor verificări, polițiștii au aplicat 46 de sancțiuni contravenționale, însumând aproximativ 25.000 de lei.

Un incident notabil a avut loc în jurul orei 03:40, când polițiștii Secției 4 au identificat un bărbat de 42 de ani care conducea un autoturism pe strada Hatman Arbore, având o concentrație de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.



Ce spune IPJ Constanța 

În noaptea de 26 spre 27 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Constanța au desfășurat activități în cadrul acțiunii Blocada, pentru menținerea climatului optim de ordine și siguranță publică, creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea traficului și consumului de droguri.

În cadrul activităților derulate, au fost legitimate peste 200 de persoane, au fost verificate 98 de vehicule și 54 de locații publice, printre care baruri, săli de jocuri de noroc, parcuri. 

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 46 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 25.000 de lei.

De asemenea, la data de 27 octombrie a.c., în jurul orei 03.40, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție au identificat un bărbat, de 42 de ani, care ar fi condus un autoturism pe strada Hatman Arbore fiind sub influența băuturilor alcoolice.

Bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Persoana a fost condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise i a alcoolemiei în sânge.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști.

La acțiune au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanța.



Citește și:

Acțiune de amploare, la Constanța! Șoferi scoşi din trafic și amenzi aplicate de Poliție
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii