Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:37 27 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parchetul European Oamenii lui Kövesi au pătruns în sediul Prefecturii Maramureș și în 14 locuințe ale unor oficiali

ro

25 Sep, 2024 16:08 332 Marime text



 
 
Sursa foto: Parchetul European
 
Miercuri, 25 septembrie 2025, Parchetul European (EPPO) din Cluj-Napoca (România), efectuează percheziții la sediul Prefecturii Maramureş şi la locuinţele a 14 oficiali ai instituţiei, potrivit eppo.europa.eu.

Perchezițiile au loc în urma unei anchete în derulare privind posibile fraude în achiziții, falsuri de documente și abuz în serviciu legate de lucrările de renovare a unei clădiri a administrației publice.


”Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş a luat act de ancheta declanşată de Parchetul European privind posibile fraude în domeniul achiziţiilor publice, fals în înscrisuri şi abuz în serviciu legate de lucrări de renovare a unei clădiri a administraţiei publice.

Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş a pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate, iar persoanele implicate în acest proiect au oferit toate informaţiile cerute de reprezentanţii Parchetului European. În continuare, Instituţia Prefectului şi funcţionarii din instituţie vor sta la dispoziţia anchetatorilor cu toate informaţiile ce vor fi solicitate pe parcursul cercetărilor.

Instituţia Prefectului Judeţului Maramureş are încredere în justiţie şi va colabora cu Parchetul European pe tot parcursul anchetei”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Prefectura Maramureş.


Mai mulți funcționari publici sunt suspectați de abuz în serviciu pentru aprobarea plății unor lucrări neterminate pe baza de documente falsificate.

Proiectul în cauză, evaluat la peste 1 milion de euro (5,7 milioane de lei), este finanțat de Facilitatea UE pentru Recuperare și Reziliență (RRF) pentru România.

Nu se pot dezvălui alte detalii în această etapă a anchetei. EPPO este parchetul independent al Uniunii Europene. Este responsabil de investigarea, urmărirea penală și judecarea infracțiunilor împotriva intereselor financiare ale UE, a precizat EPPO.


Citește și:
Parchetul EuropeanPatru persoane acuzate de fraudarea a 600.000 EUR din fondurile sociale ale UE
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii