Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:21 04 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru delfini și trei lei de mare urmează să ajungă la Delfinariul din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

ro

11 May, 2022 14:42 2080 Marime text
Delfini FOTO  ISU Delta Tulcea.

Prin Punctul de Trecere al Frontierei Isaccea a trecut in urmă cu puțin timp un transport special cu format din două autospeciale în care se află 4 delfini și 3 lei de mare ce urmează să ajungă la Delfinariul din Constanța.


„Tranzitul lor prin PTF Iscaccea a fost prioritizat de către colegii de la Poliția de Frontieră și medicul veterinar pentru a limita pe cât posibil stresul acestora“informează ISU Delta Tulcea.

„Prin Punctul de Trecere al Frontierei Isaccea a trecut, în cursul zilei de miercuri, 11 mai, un transport special format din două autospeciale, în care se află 4 delfini și 3 lei de mare, ce urmează să ajungă la Delfinariul din Constanța. Delfinii și leii de mare sunt aduși din Ucraina, Harkov, fiind vorba de o operațiune de salvare“ - a precizat Iulian Călin, directorului Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.




PTF Isaccea  FOTO  ISU Delta Tulcea.

„În urma solicitării ucrainenilor, noi , Complexul Muzeal am fost de acord să primi 4 delfini și 3 lei de mare. Printre delfini, există și un mascul, Flipper, și trei femele. Criteriile de campare se referă între unul și 6 exemplare. Deci nu am depăși. Împreună cu femelele de la Complex, ar forma o familie. Acest lucru ar aduce echilibru. 
Delfinii sunt mamifere posesive și teritoriale. Sunt foarte puternici, nu au dușmani în mediul natural. Au momente când pot fi și foarte agresivi”,  a explicat managerul interimar al insitituției în cadrul interviului oferit la ZIUA LIVE în luna aprilie. 

Delfini  FOTO  ISU Delta Tulcea.









 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii