Percheziții de amploare în județul Constanța Dosare penale pentru infracțiuni privind îngroparea deșeurilor și desfășurarea de activități în perimetrele ariilor naturale protejate. Ce au descoperit polițiștii
Percheziții de amploare în județul Constanța: Dosare penale pentru infracțiuni privind îngroparea deșeurilor
31 May, 2024 10:40
ZIUA de Constanta
968
Marime text
- Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratului General al Poliției Române, ieri, 30 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Infracționalității de Mediu, sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au efectuat șapte percheziții domiciliare, în județele Constanța și Vrancea, în două dosare penale având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de îngroparea deșeurilor și desfășurarea de activități în perimetrele ariilor naturale protejate sau în vecinătatea acestora, care pot să genereze un impact negativ semnificativ asupra speciilor sălbatice și habitatelor naturale pentru care au fost desemnate.
Conform comunicatului emis de Inspectoratuld e Poliție Județean Constanța, perchezițiile au fost efectuate în municipiul Constanța, orașele Ovidiu și Năvodari, din județul Constanța, și în municipiul Focșani, județul Vrancea.
În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie.
Din cercetările efectuate în primul dosar a rezultat că, în perioada iulie-august 2023, reprezentanții mai multor societăți comerciale ar fi transportat, depozitat și îngropat deșeuri pe două terenuri din municipiul Constanța.
Din probele administrate în cadrul celui de-al doilea dosar a rezultat că, din anul 2019, reprezentanții unei societăți comerciale ar fi efectuat lucrări de amenajare a terenului în perimetrul unei arii naturale protejate și ar fi realizat construcții fără a deține autorizații.
Potrivit unor surse, societatea în cauză ar fi Cherhanaua Tașaul.
Conform Registrului Comerțului, firma pe care funcționeaza Cherhanaua Tașaul este Cherhanaua Tașaul Năvodari SRL (2019).
Potrivit confidas.ro, firma amintită - Cherhanaua Tașaul Năvodari SRL, este fondată în anul 2019, cu sediul social în Năvodari, pe strada Corbului nr. 120, județul Constanța. Conform codului CAEN, activitatea firmei este – „Restaurante”. Asociat unic și administrator este Cătălina Talip. Ea mai este asociat și administrator în Delta Rompes SRL (cifră de afaceri de peste 4,5 milioane lei), și a mai fost asociată/administrator în companiile radiate: Pescom Market SRL, Pescom Company SRL, Ellis Dreams SRL și Pescom Aliment SRL.
Cherhanaua Tașaul Năvodari SRL are datele financiar actualizate pe anul 2021, conform confidas.ro, cifra de afaceri a fost de 3,7 milioane lei, cu un număr mediu de 25 de salariați și un profit de peste 1 milion de lei.
Cercetările în aceste cauze sunt continuate, sub supravegherea procurorului învestit din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
La activități au participat polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța, Serviciului Criminalistic, luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, ai Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, precum și specialiști din cadrul Gărzii de Mediu Constanța, Agenției Naționale Arii Naturale Protejate, ai Inspectoratului de Stat în Construcții, precum și polițiști locali din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța.
Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și:
Oficial de la IPJ Constanța UPDATE. Desfășurare de forțe în zona Palazu Mare! Polițiștii fac cercetări într-un dosar de poluare de mediu (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii