Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:14 14 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Perdea Verde, înființată în cartierul Veterani pe un teren al Primăriei Constanța (FOTO)

ro

14 Oct, 2024 16:18 178 Marime text

Sursa foto: Primăria Constanța
 
  •  Un spațiu dezafectat, în suprafață de 43000 mp, va fi valorificat și integrat în sistemul de spații verzi de la nivelul municipiului, implicit în viața comunității ca un obiectiv destinat petrecerii timpului liber
 
Primăria Constanța a predat amplasamentul pentru începerea lucrărilor la Perdeaua Verde din cartierul Vetrani. În scurt timp, un spațiu dezafectat, în suprafață de 43000 mp, va fi valorificat și integrat în sistemul de spații verzi de la nivelul municipiului, implicit în viața comunității ca un obiectiv destinat petrecerii timpului liber.

Potrivit unui comunicat emis de Primăria Constanța, cartierul Veterani s-a extins mult în ultimii ani, de aceea, pe lângă modernizarea străzilor și realizarea unei infrastructuri care să răspundă nevoilor cetățenilor, era nevoie și de o revitalizare a spațiului și de transformarea acestuia într-un spațiu verde activ, care să fie un punct de atracție în comunitate atât prin utilitatea sa, cât și prin estetică.

Se vor crea zone pietonale și zone de odihnă. Se vor amenaja zone pentru activități culturale, precum o piațetă cu amfiteatru și oglindă de apă, spații de joacă, sport sau dedicate animalelor.

Întregul parc va beneficia de rețea wi-fi, iluminat inteligent, sistem de supraveghere video, panouri informativ-decorative, parcare pentru biciclete, grupuri sanitare sau cișmele cu apă.

Vor exista trei accese principale și trei accese secundare care vor facilita accesibilitatea pe suprafața spațiului verde și care vor face legătura între străzile din apropiere.

Pentru circulația în parc, se propune un concept organic, sinuos, astfel încât spațiile verzi și aleile pietonale să urmeze linii coerente, ușor de parcurs.
Spațiul verde va fi amenajat astfel încât să ofere o imagine dinamică. Astfel, în cadrul parculul, vom întâlni diferite tipuri de amenajări care implică vegetaţie de talie diversă, precum: arbori, arbuşti decorativi, plante perene, plante ierboase și gazon. Vegetaţia aleasă este valoroasă atât din punct de vedere ecologic, cât și peisagistic, creând un spatiu de odihnă şi relaxare pentru utilizatori. Toate speciile care se vor planta sunt autohtone. De asemenea, în parc, va fi amenajat și un sistem de irigații, mai transmite sursa citată.

Elementele de mobilier urban alese au rolul de a întregi imaginea spațiului verde.

Obiectele alese vor fi funcționale, vor deservi utilizatorii și nu vor crea contrast cu restul ambianței. Dotările alese sunt minimaliste, din materiale naturale, culori plăcute pentru a adăuga un plus atmosferei locului. Se vor amplasa bănci, hamace, coșuri de gunoi, cișmele, rasteluri de biciclete, grătare de arbori etc.
 
Proiectul de amenajare a parcului Perdea Verde din municipiul Constanța constă, în primul rând, în realizarea unui spațiu care să inglobeze, prin funcțiuni, dotări şi echipamente conspunzătoare, cerințele și nevoile comunităţii, a încheiat sursa citată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii